Online WordPress tanfolyam – Webshop és weboldal készítés lépésről lépésre

online-wordpress-tanfolyam

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

Online WordPress tanfolyam, ahol profiktól tanulhatod meg a weboldal készítést. A tanfolyam elvégzése minimum 7 hét, de a saját tempódban és időbeosztásodban haladhatsz. Manapság a WordPress az egyik legelterjedtebb ingyenes szoftver, amit kezdőktől a vérprofikon át szinte mindenki használ. Szeretnél programozói tudás nélkül weboldalt építeni? Szeretnéd megtudni honnan indult a WordPress, és miért használják több millióan világszerte? Szeretnél te is létrehozni egy több ezer termékes webáruházat, vagy csak egy egyszerű blogot? Akkor itt a lehetőség, hogy egyedi honlapot építs!

 

Intenzív online WordPress tanfolyam – Miért válaszd?

Sokan félnek – indokolatlanul – a honlap készítéstől, hiszen a közgondolkodás szerint elengedhetetlen hozzá a megfelelő programozói tudás. Szerencsére, a legújabb elérhető CMS rendszerek miatt neked már abszolút nem kell profi programozónak lenned ahhoz, hogy egy napon saját honlapot készíts, ezért is olyan népszerű a WordPress. Mivel manapság nincs arra idő, hogy egy fejlesztőre hosszú hónapokat várjunk, sokan jobban szeretik a saját kezükbe venni az irányítást és saját honlapot készíteni. Ezt a tanfolyamot pont nekik készítettük, könnyen és érhetően végigvezetünk az úton, amíg elkészíted az első saját honlapod. Nem mellesleg egy olyan piacképes tudásra tehetsz szert a képzés segítségével, amivel később széles ügyfélkört építhetsz ki, és szabadúszóként dolgozhatsz rugalmas időbeosztásban. Rengeteg vállalkozás költözött az online térbe a koronavírus hatására, így profi weboldal készítőkre és CMS rendszer szakértőkre sokkal nagyobb az igény mint valaha.

 

wordpress-elonyei

 

Weblap készítés otthon – Lehetséges?

A WordPress egyik legnagyobb előnye, hogy teljesen kezdőknek is alig pár hétre van ahhoz szüksége, hogy sablonok és bővítmények segítségével működő weboldalt rakjanak össze. A kódolásmentes honlap készítés a lehető legjobb választás azok számára, akik idegenkednek a programozástól, de érdekli őket a WordPress weboldal készítés, vagy egy webshop létrehozása. A WordPress rendszerében több ezer sablon közül választhatsz, így a design és a felépítés sem a te gondod. De egy honlap semmit nem ér, ha a célközönséged nem talál rá, ezért némi online marketing tudást is átadunk számodra, megtanulod az alapvető SEO funkciókat is. Nézzük, milyen tudással leszel gazdagabb a WordPress tanfolyam végén, és miben lehet hasznodra egy webszerkesztő tanfolyam.

 

Miért válaszd a WordPresst?

Mielőtt belevágunk a közepébe, hozunk néhány okot arra, hogy miért válaszd a WordPresst, miért érdemes WordPress fejlesztővé válni.

 

Nyílt forráskódú szoftver

Ez csupán annyit jelent, hogy a platform, amin dolgozol térítésmentes, tehát bármilyen típusú projekthez, bármikor használhatod, nincsenek korlátok. Emellett tetszés szerint alakíthatod, és testreszabhatod különféle eszközök segítségével.

 

Ez a világ legnépszerűbb CMS rendszere

Ahhoz, hogy tanulj, a WordPress tökéletes választás, hiszen milliók voksoltak rá előtted. A WordPress könnyen tanulható, tehát ha most ismerkedsz az online weboldalkészítés világával, mindenképpen a WordPressre essen a választásod. Ugyan YouTube videók százai készültek már a témában, de ez a tanfolyam olyan magabiztos tudást ad át neked azonnal, ami később további weboldalak készítésénél hasznodra válik majd.

 

Bővítmények és sablonok

Mindannyian egyediek vagyunk, fontos, hogy ezt a weboldalunk is tükrözze. A WordPress használata pont azért nagyszerű, mert teret enged a kreativitásnak, a sablonok segítségével bármilyenre formálhatod.

 

Google barát

Lényeges, hogy honlapod SEO barát legyen (erre az oktatás során kitérünk) és a bejegyzések, melyeket az oldalon elhelyezel, a Google-ben is megjelenjenek, így a jövendőbeli vásárlók, érdeklődők könnyebben rád találnak.

 

A WordPress komolyan veszi a biztonságot

Egyetlen CMS rendszer, vagy webhely sem nyújt 100 százalékos biztonságot. Gondolj csak bele, ha erre nem készülsz fel, annak komoly ára van, hiszen bármikor érheti támadás a weboldalad. Ilyen esetben gyakran, minden bejegyzés, kép és videó, és eddigi munkád a kukában landol. A tanfolyam során megtanulod a biztonsági mentés fontosságát, és azt is, hogy egy webszerkesztő mindig ügyel arra, hogy a honlapja naprakész legyen. A WordPress szüntelenül új frissítéseket és javításokat javasol, így mindig egy lépéssel mások előtt járhatsz.

 

Egyszerű tartalomkezelés

Manapság a CMS rendszerek a web több mint 30%-át szolgálják ki. Ha kezdő vagy, és még csak ismerkedsz a no -code honlapkészítés rejtelmeivel, akkor a WordPress használata kézenfekvő lesz számodra.  Teljesen testreszabható, és a beépülő modul és a témarendszerek lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen típusú webhelyet létrehozz.

 

kodolasmentes-honlap-keszites

 

Mit kapsz nálunk az online WordPress tanfolyam megvásárlásával?

✔️ Magabiztos, naprakész tudást egy jövőbiztos szakmában.

✔️ Részeltes elméleti és gyakorlati online tananyagot, melyhez örök hozzáférést biztosítunk.

✔️ Modern online oktatási felületet, ahol modulonként haladhatsz a tananyaggal a saját tempódban, munka mellett.

✔️ Online konzultációkat oktatóiddal, ahol felteheted a kérdéseidet.

✔️ Certifikátot magyar, angol és német nyelven, melyek nemzetközileg igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

✔️ Minden tanfolyam eladása után egy fát ültetünk, hogy támogassuk Földünk újraerdősítését.

Online WordPress tanfolyam – Hogyan épül fel a képzés, miről fogsz tanulni?

 

Most pedig ideje, hogy részletesen megismerd a kurzus felépítését, és azt, hogy miért szuper weboldal szerkesztő a WordPress, vagy hogy milyen ajándékok várnak rád. A tantermi tanfolyamok esetében sokszor időhöz vagy éppen helyhez vagy kötve: szerencsére ez nálunk nincs így! Saját időbeosztásban tanulhatsz, csak a konzultációkon kell részt venned.

 

1. Kezdjük az elején…

A tanfolyam elején bevezetünk a webfejlesztés, és a WordPress világába. Megtudod, hogy milyen alapvető rendszerkövetelmények szükségesek ahhoz, hogy stabilan, és egyszerűen tudj működtetni egy blogot, vagy akár egy WordPress webshopot.

 

2. A nagy szerver kérdés

Mivel lépésről lépésre ismered meg a WordPress weboldal készítést, igyekszünk számodra minden olyan háttértudást biztosani. A tanfolyam következő fejezeteiben megtudod, hogy ahhoz, hogy biztonságosan és stabilan tudj működtetni egy WordPress alapú weboldalt, hogyan tudod a webtárhelyed beállítani. Megismered a cPanel programot, megtanulod mi a különbség az éles tárhely és a localhost között.

 

3. A WordPress telepítése és használata

Érthetően elmagyarázzuk, hogyan tudsz feltelepíteni egy teljesen új WordPress rendszert a frissen beállított tárhelyeden, és megismered a legfontosabb beállítási lehetőségeket. A modul végére aktív weboldalad lesz, ahova nincs más dolgod, mint tartalmakat feltölteni.

 

4. Bővebben a sablonokról

Ebben a modulban megismerkedsz a GeneratPress nevű ingyenes sablonnal, ami a sablonok között is az egyik legjobban használható és legkiemelkedőbb sablon. Rengeteg beállítási lehetőséggel rendelkezik, ami nem befolyásolja a weboldalak sebességét.

 

online-wordpress-tanfolyam-lepesrol-lepesre

 

5. Mi az a Gutenberg?

A Gutenberg a WordPress beépített “page builder”-e, amelyet az oldalak szerkesztéséhez tudunk használni. A Gutenberg megismerése is szükséges és fontos, hiszen sokszor a használatával ki tudod váltani az Elementor, Divi vagy az Oxygen page buildereket is. A tanfolyam során megtanulod, hogyan tudsz aloldalak létrehozni, csak a Gutenberg segítségével.

 

6. Ideje, hogy megismerd az Elementort!

Nincs WordPress oldal készítés Elementor nélkül, hiszen az Elementor az egyik legtöbbet használt page builder, a WordPress oldalak világában. Megtanulod az összes hasznos funkciót, és szinte azonnal gyakorlatban is használni tudod őket. Kipróbáljuk az ingyenes és a fizetős verziót is, megismered a hasonlóságokat és eltéréseket is, mit mire tudsz majd használni.

 

7. Űrlap kérdés

Ebben a modulban az űrlapokról fogsz tanulni. Az űrlapok első látásra nem tűnhetnek fontosnak, de egy jól működő WordPress weboldalhoz szükséged lesz rá. Ezek lehetnek akár különböző kapcsolatfelvételi űrlapok, amelyeket az oldalra látogató kitölt. Azonban, annak érdekében, hogy ez meg is érkezzen hozzád, érdemes lesz szem előtt tartanod néhány igazán fontos dolgot.

 

8. Küldjünk hírlevelet is!

A WordPress oldal tanfolyam része az, hogy megtanulj hírlevelet küldeni, és a weboldalad összekötni különböző hírlevélküldő rendszerekkel. A WordPress tanfolyam során végigvesszük, hogyan tudod összekötni a weboldalad a MailChimp hírlevélküldő rendszerrel.

 

9. Tippek és trükkök a karbantartáshoz

A képzés megtanít arra, hogy nem csupán felépítsd az első WordPress weboldalad, hanem elsajátítsd a megfelelő karbantartási technikákat. Fontos, hogy folyamatosan frissen tartsd a rendszert és pluginokat (bővítmények) is. Ha ezt elmulasztod, hamar eljön az a nap, amikor a weboldalad nem csupán sebezhetővé, hanem instabillá is válik. A weboldalkészítés olyan, mint a növények gondozása. Nem elég megvásárolni, öntözni, gondozni is kell.

 

10. Első saját projekt!

Bizony, hamar elérkeztünk az első saját projektedhez, így a tudást, amit eddig megszereztél már át is ültetheted gyakorlatba. Egy korábban, az oktató által készített weboldalt kell majd részletekbe menően elemezned, megvizsgálnod, és újra lemásolnod az eddig már elsajátított ismeretek segítségével.

 

wordpress-tanfolyam-online

 

11. WooCommerce webshop létrehozása

A tanfolyam része a WooCommerce webshop készítés lépésről – lépésre. A WordPress alapvetően blogmotorként ismert, de már rengetegen használják webáruházként is. A weboldal szerkesztő sajátossága a sokszínűsége. A legtöbben, akik WordPress fejlesztőként dolgoznak, találkoztak már webáruház létrehozásának kérésével. Erre használják a WordPress webshop bővítményét, a WooCommercet. A WordPress tanfolyam során részletesen megismered a bővítmény használatát és alap funkcióit.

 

12. Második saját projekt!

Itt az ideje, hogy elkészítsd az első saját webáruházad! Ebben a modulban a már előzőleg elkészített weboldaladat egészíted ki további webshoppal. Néhány óra alatt azt is megtanulod, hogyan tudsz kártyás fizetést és számlázási lehetőséget beállítani a webshopban.

 

13. És a vizsga…

Végül, de nem utolsó sorban, elérkezett a vizsga ideje. A vizsgamunkád az online WordPress tanfolyamon tanultakból áll, és önállóan kell elkészítened az adott checklist alapján egy weboldalt. Ezt később elküldöd az oktató részére, aki ellenőrzi a vizsgamunkádat.

 

Mire lesz szükséged a tanfolyam elvégzéséhez?

  • Számítógép
  • Stabil internetkapcsolat
  • Domain név (Abban az esetben, ha még nem rendelkezel domain névvel, akkor a Tárhelypark.hu domain regisztrátort ajánljuk részedre)

 

Tanfolyam részletei

 

A tanfolyam hossza, felépítése

A WordPress tanfolyam elvégzése minimum 7 hét, de a saját tempód és időbeosztásod szerint tudsz haladni.

 

👨‍💻 Online tanulás, egyéni felkészülés:

  • A tanfolyam megvásárlását követően azonnal elérhetővé válik számodra az online tananyag, amit a saját időbeosztásod szerint végezhetsz el, otthonod kényelméből.
  • Minden modul teszt kérdésekkel zárul.

 

📚 Házi feladatok:

  • Az online tananyagot és konzultációkat házi feladatok egészítik ki, hogy elmélyíthessük a tudásod a gyakorlatban is.

 

📜 Vizsgamunka, certifikátok:

  • A tanfolyam végén egy vizsgamunkát kell elkészítened.
  • A sikeres vizsgát követően certifikátot adunk magyar, angol, német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

 

💻 Álláslehetőség partnercégeknél kiemelkedő tanulóink számára:

  • Online WordPress tanfolyamon kiemelkedő eredménnyel végzett hallgatóink számára időszakosan álláslehetőséget kínálunk partnercégeinknél.

 

Jelentkezz te is egyedülálló online WordPress tanfolyamunkra, és tanuld meg a kódolásmentes, professzionális weboldal és webáruház készítés részleteit. Tanulj rugalmasan, munka mellett és szerezz piacképes elméleti és gyakorlati tudást egy globálisan keresett, jövőbiztos szakmában!

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

DevAkademia

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az e-mail címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyam: Bubble – webalkalmazás fejlesztés kódolásmentesen tanfolyam
CRM tanfolyam – MiniCRM specialista
Etikus hacker képzés
Frontend fejlesztő képzés
IT projektmenedzser képzés
Szoftvertesztelő képzés
UI/UX designer képzés
UNAS webshop készítés tanfolyam
Webshop tanfolyam – ShopRenter webáruház készítés a gyakorlatban
WIX weboldal készítés tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.