Etikus hacker tanfolyam

etikus-hacker-tanfolyam-devakademia

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

A tanfolyam 2022-ben indul.

Az etikus hacker tanfolyam során az alapoktól ismerheted meg és sajátíthatod el, hogy mivel foglalkozik egy etikus hacker, milyen eszközöket használ, és hogyan is gondolkodik. Manapság ez az egyik legkeresettebb szakma, hiszen szinte már minden az online térben zajlik, ezért 2022-re a kiberbiztonság különösen fontossá vált minden vállalkozás számára.

Intenzív online képzésünk mindazoknak szól, akik karrierváltáson gondolkodnak, vagy csak szeretnének magabiztos és naprakész tudással rendelkezni egy jövőbiztos szakmában. Ha érdekel az informatikai világ és az ethical hacking, akkor az etikus hacker képzés neked szól.

A képzés 2022-ben indul.

Etikus hacker tanfolyam az alapoktól

Mi az a hackelés?

A hackelés nem más, mint amikor illetéktelen személy szeretne hozzáférni olyan számítógéphez vagy IT eszközhöz, amelyhez nincs jogosultsága. Az ilyen webes rendszerek elleni támadások célja természetesen minden esetben az azokon lévő adatok és információk megszerzése, vagy az eszközök manipulációja. Ez bűncselekmény, melyet a nem etikus hacker, azaz a black hat hacker követ el.

Lehet hasznos a hackelés?

Igen, abban az esetben, ha azt etikus hacker (white hat hacker), azaz olyan szakember követi el, akinek van felhatalmazása arra, hogy bizonyos programokat helyezzen el, vagy módosításokat végezzen el az adott számítógépen. Ilyenkor beszélünk etikus hackelesről, melynek célja az, hogy megelőzze, kivédje a black hat hacker által elkövetett támadásokat.

 

etikus-hacker-tanfolyam-white-hat-hacker

 

Kit nevezünk etikus hackernek?

Az etikus hacker olyan információbiztonsági szakember, aki a tulajdonos hozzájárulásával és felhatalmazásával hatol be az adott számítógépes rendszerbe, és futtat ott penetrációs és egyéb biztonsági teszteket. Feladata az, hogy megvédje a cég IT rendszerét, hálózatát a hackerek támadásaitól, ezért egy lépéssel mindig a rosszfiúk előtt kell járnia.

Az etikus hacker célja ugyanis az, hogy rámutasson az adott webes rendszer, hálózatok vagy alkalmazások gyengeségeire biztonsági szempontból, és még azelőtt orvosolja őket, hogy azt a black hat hackerek kihasználhatnák. Az etikus hacker megbízás alapján dolgozik egy cégnek.

Mi a különbség az etikus és a nem etikus hacker között?

Az etikus hacker mindig felhatalmazás és szerződés alapján végzi a tevékenységét, ezzel szemben a nem etikus hacker illegálisan működik. Az ő célja ugyanis az, hogy kihasználja a biztonsági rendszer esetleges hibáit és gyenge pontjait a haszonszerzés reményében. Az etikus hacker ezt próbálja megakadályozni. Az IT biztonság érdekében végzi a munkáját, amely során feltárja és orvosolja a biztonsági réseket.

Az etikus hacker hivatásszerűen végzi munkáját, míg a rosszindulatú hackerek pusztán anyagi érdekből, vagy hobbiból. Ebből következik, hogy előbbi szabályozott és teljesen legális, utóbbi pedig természetesen illegális.

ethical-hacker

Milyen hackerek vannak még?

Ahogyan a világ sem csupán fekete és fehér, a hacker társadalom is ismer további színeket. Az etikus és a nem etikus hacker határmezsgyéjén helyezkedik el az úgynevezett grey hat hacker, aki ötvözi magában a kettőt. A grey hat hacker ugyanis a tulajdonos tudta nélkül térképezi fel a weboldal biztonsági gyengeségeit, de ahelyett, hogy azokat kihasználná, jelzi a tulajnak és felajánlja a segítségét.

Rajtuk kívül találkozhatunk még blue hat hackerekkel is. Nekik az a feladatuk, hogy még a megjelenés előtt teszteljék és támadják az adott weboldalt vagy alkalmazást, és az ilyenkor felmerülő hálózati problémákat orvosolják is.

Mi az etikus hackelés?

Az etikus hackelés kifejezést John Patricknek, az IBM korábbi vezetőjének tulajdonítják, aki a ’90-es években hívta fel a figyelmet a jelenségre. Maga az eljárás azonban már évtizedekkel korábban megjelent.

Az etikus hackelés eredete

Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán melyik volt előbb: az etikus hackelés vagy a nem etikus hackelés? Melyik hívta életre a másikat?

A hackelés kifejezés első előfordulása az 1960-as évek tehető. Ekkor kezdték el használni azokra a kreatív technikákra, amelyek segítségével a mérnökök behatoltak az egyes gépekbe és feltörték azokat annak érdekében, hogy hatékonyabban működjenek. Ekkor a hackelés kifejezetten pozitív értelmű volt, sőt, igen nagy dícséretnek számított, hiszen komoly szakértelemre utalt.

A kiberbűnözés megjelenése

Ezzel párhuzamosan azonban megindult a rosszindulatú hackelés is. A fogyasztóorientált számítástechnikai eszközök elterjedésével a hackerek rájöttek, hogy valamilyen módon manipulálni tudják azokat. Először a távközlésben ütötte fel a fejét a nem etikus hackelés: a távközlési rendszereket meghackelve ingyen tudtak távolsági hívásokat bonyolítani, igen komoly veszteséget okozva ezzel éves szinten a szolgáltatóknak.

Ez rávilágított arra, hogy a nagy online rendszerek is sebezhetők, a cyber tér pedig nem mindenkor biztonságos. A 2000-es évek, valamint a koronavírus járvány pedig még inkább ráerősített erre. A cyber bűnözés előtt új utak nyíltak, virágzik az illegális tevékenység és az információ feketepiaca. Egy felmérés szerint a kiberbűnözésből származó veszteség csak 2020-ban elérte a 945 milliárd dollárt, ezért még inkább előtérbe került az IT security.

 

etikus-hacker-tanfolyam-it-security

 

Miért fontos az ethical hacking?

A fentiek miatt az etikus hackerek jelentősége megnőtt külföldön és Magyarországon egyaránt. Óriási az igény és a kereslet a jó szakemberek iránt, aminek köszönhetően ez egy jövőbiztos és piacképes szakma 2021-től is. Egyre több cég ismeri fel az IT security jelentőségét, ezért a jövőben még inkább szükség lesz a tapasztalt és szakképzett szakemberekre, akik egyedi megoldást kínálnak a hálózati problémákra.

Mit csinálnak az etikus hackerek?

Az etikus hackerek ugyanazokat a módszereket alkalmazzák, mint a black hat hackerek. Meg kell jegyezni azonban, hogy egy óriási különbség van köztük: az etikus hackerek mindezt nem haszonszerzés céljából végzik. Nekik ez a hivatásuk, és céljuk az, hogy az esetleges hibákat megoldják a biztonság fenntartásának érdekében.

Sebezhetőségek felkutatása

Az etikus hacker olyan technikai és szakmai tudás birtokában van, amelynek segítségével rávilágít az adott informatikai rendszer gyengeségére, valamint segít a cégeknek a megfelelő és hatékony IT biztonsági intézkedések kialakításában. Emiatt ugyanolyan támadásnak teszi ki a hálózatot, mint egy hacker, azonban ő megoldásokat is javasol.

A kiberbűnözés módszereinek ismertetése

Nagyon fontos, hogy a vállalatok IT szakemberi is ismerjék azokat a technikákat, amelyeket egy hacker használ, mert csak így tudnak felkészülni és védekezni egy esetleges támadás ellen. Emiatt az etikus hackernek az is feladata, hogy ezeket a módszereket megismertesse az adott cég vezetőit és munkatársait is.

Cybertámadások megelőzése és kivédése

Az egyes támadások napokra megbéníthatják egy vállalkozás működését, rosszabb esetben pedig akár tönkre is teheti azt. Hatalmas veszteséget okozhat az, ha illetéktelenek kezébe kerülnek érzékeny cégadatok, titkos információk vagy know-how-juk. Ennek ellenére sok cég még mindig nem elég felkészült.

Éppen ezért az etikus hacker legfontosabb feladata az, hogy ezekre a veszélyekre felhívja a cégvezetők figyelmét, és segítsen felkészülni egy ilyen támadásra. Az etikus hacker ismeri a kiberbűnözők gondolkodását, tudja, milyen információkra van szükségük, így azt is tudja, hogy lehet velük szemben védekezni.

 

ethical-hacking

 

Etikus hackelési technikák

Az etikus hacker ismeri és használja is a hackelési módszereket, ezért jól tudja, hogy melyek azok a gyengepontok, amelyek támadási felületként szolgálhatnak. Tisztában van azzal, hogy egy kiberbűnöző mit keres, ezért képes olyan forgatókönyveket és megoldásokat felvázolni, amelyeket egy esetleges támadás esetén alkalmazhat a cég.

Felderítés

A felderítés szakaszában az etikus hacker begyűjt minden olyan információt, ami fontos lehet számára a feladat elvégzéséhez.

Letapogatás

A letapogatás, vagy más néven szkennelés során feltárja a lehetséges hibákat elsősorban bűnözői szemszögből. Megkeres minden olyan biztonsági rést – legtöbbször exploit használatával -, amely a későbbiek során problémát okozhat, és megoldási javaslattal is él.

Tesztelés

Egy új szoftver, program vagy alkalmazás, frissítés, újítás előtt teszteli a hálózatot, hogy az milyen hatással van a rendszerre. Ugyancsak feltárja és orvosolja a hibákat.

Riport készítése

Az certified ethical hacker megbízás alapján dolgozik, ezért tevékenységéről riport formájában beszámol a vezetőnek.

Miért alkalmaznak etikus hackereket a cégek?

Azért, hogy megelőzzék az informatikai rendszer elleni támadásokat. Egy ilyen támadás nagy kiesést és veszteséget okoz, ezért 2021 és 2022-ben elkerülhetetlen, hogy felkészüljenek erre a vállalkozások. Egy etikus hacker ismeri a legújabb technológiákat és módszereket, tud a kiberbűnözők fejével gondolkodni, ezért hatékonyan tud segíteni a támadások kivédésében.

Ez pedig nagyon fontos a céges és az ügyféladatok védelme miatt, a veszteségek csökkentése érdekében, valamint azért, hogy a vállalkozás működése naprakész és biztonságos legyen.

 

etikus-hacker-cyberbunozes

 

Hogyan válhatsz etikus hackerré?

Fehérkalapos hacker csakis magasan kvalifikált, képzett, tapasztalt szakember lehet. Az egyik legelismertebb minősítés külföldön és itthon is CEH, azaz a Certified Ethical Hacker, a másik pedig az OSCP, melyhez Penetration Testing with Kali Linux tanfolyam elvégzése szükséges. Ugyanakkor folyamatos tanulással bárki a téma szakértővéjé válhat, ha érdeklődik a kiberbiztonság iránt.

A DevAkadémia online etikus hacker képzését követően olyan magabiztos tudásra tehetsz szert, amelynek köszönhetően képessé válsz

 • informatikai rendszerek biztonsági réseinek feltérképezésére
 • exploit futtatására
 • cybertámadások kivédésére
 • betörési tesztelések elvégzésére
 • sérülékenységelemzésre
 • biztonsági fejlesztésekre
 • kódfejtésre

Hol helyezkedhetsz el etikus hackerként?

Az etikus hackerek általában magányos farkasként szeretnek dolgozni, bár saját online közösségük is van. Magyarországon és külföldön dolgozhatsz szabadúszóként, ugyanakkor egyre nagyobb a kereslet a cégek és ügynökségek részéről is.

Milyen fizetésre számíthatsz a szakmában?

Egy nemzetközi felmérés szerint egy etikus hacker közel háromszor annyit keres, mint egy szoftverfejlesztő, de vannak olyan országok, ahol akár a tizenhatszorosát. Hazánkban ez azt jelenti, hogy egy fehérkalapos hacker – tapasztalattól és munkától függően – akár 800.000 – 2,2 millió forintot is kereshet havonta. Amerikában ez a szám még magasabb, ott egy senior akár évi 115.000 dollárt is kaphat, de a kezdők bére is 70.000 dollár körül mozog.

Kinek ajánljuk az etikus hacker képzés elvégzését?

Érdeklődsz az IT és az információbiztonság iránt? Érdekel a cyber világ, és tudni szeretnéd, miként lehet biztonságosabban használni? Kíváncsi vagy, hogyan lehet bejutni informatikai rendszerekbe, és ott a biztonsági gyengepontokat megtalálni, orvoslni? Akkor az etikus hacker képzés neked szól!

Ha szeretnél egy jövőbiztos szakmában naprakész és gyakorlati tudásra szert tenni, csatlakozz hozzánk még ma!

Mi szükséges a kurzus elvégzéséhez?

A tanfolyam során számítógépre, és megbízható internetkapcsolatra lesz szükséged. A képzés előzetes tudás nélkül elvégezhető, hiszen nálunk mindent az alapoktól tanulsz meg.

Miért válaszd a DevAkadémia képzését?

 • Magabiztos, naprakész tudást szerzel egy jövőbiztos szakmában, mindössze 8 hét alatt.
 • Részletes elméleti és gyakorlati online tananyagot kapsz, melyhez örök hozzáférést biztosítunk a hallgatók számára.
 • Modern online oktatási felületet, ahol modulonként haladhatsz a tananyaggal a saját tempódban, munka mellett.
 • A képzést magasan elismert, szakmailag felkészült, szakértő oktató tartja.
 • Online konzultáció keretében találkozhatsz az oktatóddal, ahol felteheted a kérdéseidet is.
 • Certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven, melyek nemzetközileg igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.
 • Minden tanfolyam eladása után egy fát ültetünk, hogy támogassuk Földünk újraerdősítését.

A képzés felépítése

A képzés összesen 8 hét alatt elvégezhető.

Online tanulás, egyéni felkészülés

 • A tanfolyam megvásárlását követően azonnal elérhetővé válik számodra az online tananyag, amit a saját időbeosztásod szerint végezhetsz el, otthonod kényelméből.
 • Minden modul teszt kérdésekkel zárul.

Házi feladatok

Az online tananyagot és konzultációkat házi feladatok egészítik ki, hogy elmélyíthessük a tudásod a gyakorlatban is.

Kerekasztal-beszélgetés

A kurzus egy online kerekasztal-beszélgetéssel zárul, ahol még több szakmai tanáccsal lát el az oktató.

Vizsgamunka, certifikátok

 • Vizsga: a tanfolyam 8. hetében egy vizsgamunkát kell elkészítened.
 • Sikeres vizsgát követően certifikátot adunk magyar, angol, német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

etikus-hacker-adatbiztonsag

Jelentkezz te is egyedülálló online etikus hacker tanfolyamunkra még ma, és légy szakértő akár 8 hét alatt. Tanulj rugalmasan, munka mellett és szerezz piacképes elméleti és gyakorlati tudást egy globálisan keresett, jövőbiztos szakmában!

Hasonló tanfolyam

Online WordPress Tanfolyam

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

DevAkademia

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az e-mail címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyam: Bubble – webalkalmazás fejlesztés kódolásmentesen tanfolyam
CRM tanfolyam – MiniCRM specialista
Etikus hacker képzés
Frontend fejlesztő képzés
IT projektmenedzser képzés
Szoftvertesztelő képzés
UI/UX designer képzés
UNAS webshop készítés tanfolyam
Webshop tanfolyam – ShopRenter webáruház készítés a gyakorlatban
WIX weboldal készítés tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.