Online grafikus tanfolyam – Photoshop, Illustrator, InDesign

grafikus-tanfolyam-online
bruttó 119 990 Ft Egyszeri összeg
  • A kurzus örökre a tulajdonodban marad
  • Otthonról végezhető tanfolyam
  • Előzetes tudás nélkül
  • Jövőbiztos szakmai karrier
A tanfolyam azonnal elkezdhető!

Online grafikus tanfolyam

Online grafikus tanfolyam azok számára, akik szeretnének megismerkedni a grafikai tervezés világával. A mai vizuális világ 2022-ben, szinte teljes mértékben a grafikai tervezésre támaszkodik, elég csak szétnéznünk Pinteresten vagy Instagramon. Ha téged is vonz a grafikai munka, szívesen megismernéd a grafikai tervezés minden csínját – bínját, akkor ez a grafikus tanfolyam neked való.

2022. februártól az online grafikus tanfolyamot partnerünk, a The Bright Academy szervezi. A tanfolyam azonnal elkezdhető. A “Beiratkozom” gombra kattintva átirányítunk a The Bright Academy online felületére, ahol megvásárolhatod a tanfolyamot.

 

Grafikus tanfolyam – Kezdjük az alapokkal!

Van néhány fontos szempont, amit érdemes tudnod a grafikus tanfolyam elkezdése előtt. A tanfolyam elkezdéséhez szakmai előképzettség nem szükséges, vagy az Adobe Photoshop, Adobe Illustrator vagy az Adobe InDesign előzetes ismerete, ezt mindet a grafikus képzés során tudod majd elsajátítani. Elsősorban azonban érdemes leszögeznünk, hogy mivel is foglalkozik pontosan egy grafikus, és milyen programok segítségével dolgozik a mindennapok során.

 

Mi fán terem a grafikus?

A “Hogyan legyek grafikus?” kérdés mellett, az egyik leggyakoribb felvetés az, hogy “Mivel foglalkozik egy grafikus?” Ezekre a kérdésekre most igyekszünk válaszolni, amellett, hogy megvizsgáljuk a szakma elméleti és gyakorlati oldalát is. Sokak fejében az a kép él, hogy egy garfikus egy rajztábla előtt ül és napi 8 órában ott tervezget.

A digitális világ megjelenése azonban csavart némileg ezen az elképzelésen, hiszen ma már kevesebbet dolgoznak papírral és ceruzával a grafikusok, sokkal többet használják az online programokat.  A grafikus feladata, hogy egy adott célt (legyen az értékesítési vagy marketing jellegű) minőségi, kreatív grafikai munkával megtámogasson.

 

hogyan-legyek-grafikus

 

Tipikus grafikai tevékenységek

Nézzük, hogy melyek azok a feladatok, melyekkel valóban találkozni fogsz a jövőben, ha a grafikai szakmára adod a fejed. Ilyen lehet például egy adott cég grafikai szabályainak kialakítása, vagy saját tervek kialakítása, és megvalósítása. Meg kell ismerkednek különböző tipográfiai szabályokkal, majd azokat később alkalmaznod kell. Készíthetsz különböző illusztrációkat könyvek, vagy újságok vagy akár gyerekkönyvek számára is.

Amennyiben az online világ érdekel, akkor is számtalan izgalmas projektet találsz majd, legyen az web vagy mobil applikáció design, online termékek tipográfiai tervezése, vagy számítógépes játékok grafikai elemeinek elkészítése.

 

Csak az online?

Érdemes a grafikus szakmát rögtön két részre bontani: a képi és az elektronikus ábrázolás. Sűrűn találkozhatsz majd olyan kifejezésekkel, mint tervezőgrafikus, arculattervező, illusztrátor, médiatervező, tipográfus stb. Rendben, de akkor mi a különbség közöttük? A tervezőgrafika az alkalmazott grafikai munka része, így az egyik fő területe. Az alkalmazott grafikus leginkább megrendelésre dolgozik, ők azok, akik egy külsős megbízótól kapják a feladatok nagy részét.

 

Alkalmazott vagy tervezőgrafikus?

A különböző reklámanyagok elkészítésétől, a szórólapok, könyv illusztrációk, termékcsomagolások, naptárak vagy éppen menük tervezésén át sokféle munkával találkozhatsz. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy emellett ne találkoznál más jellegű, akár webes feladatokkal is, de ilyenkor már sok esetben egy tervező vagy reklámgrafikus segítségét is igénybe veheted.

A reklámgrafikus az, aki képes elkészíteni egy vállalat arculati tervét, a tervezési folyamatoktól egészen a kivitelezésig. Megtervezi egy márka összhatását, legyen a weboldalon használt képek, betűtípusok és megjelenési formák. Emellett külön marketing kampányokhoz készít apróbb vagy nagyobb grafikákat, vagy illusztrációkat.

 

tervezo-grafika

 

Web és mobil design

További “halmaz” lehet a webdesigner, illetve a webes munkák. Ide tartoznak a mobil alkalmazások, online reklámanyagok, social media grafika vagy éppen html bannerek elkészítése. Ők azok, akik szoros együttműködésben dolgoznak programozókkal, digitális marketing szakemberekkel. A digitális tervezés nem merül ki ennyiben. Álláshirdetések esetében, megütheti a szemünket a UX illetve a UI designer kifejezés. Nézzük, ez mit rejt magában.

 

UX – UI Design – Hasonlóságok és különbségek

A weboldaltervezés, ma már nem csak egy ember munkája, ami nem csoda, hiszen egy jó weboldal, elsősorban hirdetési felületként szolgál. Egy weboldal felépítése három, de négy ember munkája is lehet: a programozó felel a fejlesztésért, a webdesign a webdesigner feladata. Ha azt szeretnénk, hogy az oldalra látogató is élvezze, akkor bízzuk a feladatot egy UX (User Experience) designerre.

 

UX – User experience

A felhasználói élményért elsősorban a UI designer és a webdesigner felel, a UX designer pedig a kevésbé látható folyamatokért, úgy mint a weboldal optimalizálása. A UI designer felel azért, hogy az autónk igényes és szép legyen a UX designer pedig azért, hogy elinduljon.

 

UI – User interface

A UI design ugyanis egy kifejezetten az online világra, a weboldalakra és mobilos applikációk fejlesztésére szakosodott tevékenységet jelent, ami a grafikai tervezés mellett magában foglal három más tervezési fázist. Az oldalépítést, navigációs tervezést, illetve ezen kívül teszteléssel járó folyamat is egészen ide tartozik.

 

Játékos kedvűeknek

Bizony, sokan elfeledkeznek róla, hogy az online játékok is grafikai elemekből épülnek fel. Kicsit hasonló a dolog, mint amikor animációs rajzfilmeken dolgozol, csak itt egy adott játék teljes vizuális világát kell kidolgoznod. Dolgozhatsz mobilos vagy asztali, számítógépes játékokon is, bármin, ami közel áll hozzád. Ha inkább a hagyományos játékok állnak hozzád közel, kártya vagy társasjátékok, akkor is számtalan érdekes projekt vár majd rád.

 

Tradicionális vonal

A grafikus szakma öreg motorosai között megtalálhatóak az illusztrátorok, akik kevésbé a digitális, sokkal inkább “hagyományos” munkákat végeznek. Az illusztrátorok, kiemelkedően jó kézügyességgel rendelkeznek, ők azok, kinek a munkái visszaköszönnek könyvekből, és a nyomtatott sajtóból. Komoly rajztehetséggel rendelkeznek, legyen szó tárgyról vagy emberábrázolásról. Természetesen, ma már nem csupán papírral és ceruzával dolgoznak, a digitális világban is otthonosan mozognak, legyen az Photoshop, Illustrator, Indesign vagy bármi más.

Dolgoznak heti vagy havi lapok számára, de munkáikat más felületeken (stock oldalak) is tudják értékesíteni. A stock designerek igazi freelancerek, akik a munkáikat feltöltik hazai és nemzetközi oldalakra, ahol szabadon megvásárolhatod őket, legyen az esküvői meghívó, vagy egy menükártya.

 

grafikus-tanfolyam-photoshop

 

Grafikus programok, melyeket ismerned kell

Itt az ideje, hogy megismerkedj a programokkal, melyeket a jövőben használni fogsz, ez pedig az Adobe Photoshop, Adobe Illustrator és az Adobe InDesign.

 

Adobe Photoshop

Az Adobe Photoshop ugyan leginkább a fotós/képszerkesztő körökben elismert és elterjedt, de a grafikusok által is sűrűn használt. Használják családi fotók retusálására, profi kiadványok, emblémák vagy akár digitális festmények előállítására is. Nem csoda, hogy grafikusként nélkülözhetetlen az ismerete.

 

Adobe Illustrator

A másik Adobe program, amivel ismerkedni fogsz, az az Illustrator. Az Illustrator főként vektorgrafikus képek szerkesztésére megfelelő. Ha gyors számítógépes grafikára, tervre vagy esetleg egy logóra lenne szükséged, az Adobe Illustrator tökéletesen megfelelőnek bizonyul majd. A vektografika tagathatatlan előnye, hogy bármeddig nagyíthatod az adott munkát, nem tapasztalsz majd minőségromlást.

Az Adobe Illustrator további előnye, hogy pontokból, formákból, vonalakból álló kreatív grafika készíthető vele. Szerkesztési lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok, bármit tudunk vele készíteni megfelelő ismeretek alapján. Így a kreatív folyamat során bármikor változtathatunk akár a grafika alakján, felépítésén anélkül, hogy minőségromlástól kellene tartanunk.

 

Adobe InDesign

A kiadványszerkesztés nagyágyúja az Adobe Indesign, amely a grafikai világban az egyik legtöbbet használt szoftver. Gyakran használják, újságok, könyvek tördelésére, de segítségével készíhetünk katalógusokat, e-bookokat, vagy hagyományos könyveket is. Adobe programok egyike sem elérhető ingyenes formátumban, ha szeretnénk előfizetni választhatunk éves vagy havi előfizetés, ez attól függ kinek melyik a kényelmesebb megoldás.

 

Freelancer vagy ügynökség?

Amennyiben már kellő ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező grafikus vagy, akkor bátran elkezdhetsz szemezgetni. Különböző nyílt napok keretében ellátogathatsz állásbörzékre, ahol többet megtudhatsz az adott munkáról. Természetesen ez egy abszolút személyiségfüggő döntés, hiszen sokan egyből szabadúszóként kezdenek el dolgozni, mások pedig inkább az ügynökségi munkák felé fordulnak.

Ha szereted a nyüzsgést, akkor egy nagyobb ügynökség garantáltan tárt karokkal vár majd. Amennyiben a kisebb, családiasabb hangulatban érzed jól magad, akkor érdemes ilyen jellegű munkahelyet keresni, ahol talán kevesebb a nyomás.

 

Gyakorlat teszi a mestert!

Kezdő grafikusok ritkán választják a szabadúszást, hiszen nincs meg a megfelelő ügyfélkörük és gyakorlatuk sem. Ha teljesen kezdő vagy, érdemes lehet egy olyan munkahelyek keresni, ahol némi tapasztalatra tehetsz szert. A kezdés (bármilyen szakmát is választasz magadnak) nem mindig egyszerű, és sok esetben egy tanfolyam, vagy OKJ képzés nem bizonyul elégségesnek.

Érdemes minél többféle oktatási formát kipróbálni, főleg a felnőttképzési lehetőségek megszűnésével. Adj időt magadnak, hogy az elméletben megszerzett tudás, gyakorlati formát öltsön, és képes légy azt használni.

 

Szabadon úszni?

Sűrűn találkozhatunk olyan emberekkel, akik néhány évet lehúznak egy -egy ügynökségnél, majd váltanak, és sikeres szabadúszó lesz belőlük. Azonban a szabadúszásban nem elég ha valaki kreatív, oda már kevés az “elmélet” komoly gyakorlati tapasztalattal kell, hogy rendelkezz, legyen az tipográfia, vagy webdesign. A szabadúszás nem 8 – 4-ig tart, gyakran éjszakába nyúlóan is kell, hogy dolgozz egy adott projekten. Cserébe természetesen, a bérezés abszolút a te kezedben van, lehet projekt alapú, vagy óra alapú díj, így a ledolgozott órák alapján számlázhatsz. A rugalmas időbeosztás lehetőséget ad arra, hogy te döntsd el, éppen mikor szeretnél dolgozni.

 

grafikus-tanfolyam-illustrator

 

Fontos az innováció

A kreatív szakmákban az innováció, a fejlődés az egyik legfontosabb készség, amit elsajátíthatsz. Ugyan ezt nem tanítják online tanfolyamok, mégis nélkülözhetetlen a megújulás. Ahhoz, hogy a kreativitásod ne hagyjon cserben, nem árt, ha érnek külső impulzusok, legyen az egy baráti összejövetel vagy egy plusz szakmai képzés. Más nézőpontok, képzések mindig inspirálóan hatnak ránk. A karrierünk kezdetén egy jól megválasztott képzés, oktatási forma vagy tanfolyam, de az oktató is sorsdöntő lehet, azonban ne feledjük a tananyag nem minden. Érdemes később is fejlesztenünk magunkat egy tanfolyam segítségével, hogy sokszínű ismeretekre tegyünk szerint.

 

Grafikus tanfolyam felépítése

A tanfolyam során megismerkedhetsz az alapokkal, az Adobe Photoshop, Adobe Illustrator és az Adobe InDesign legfontosabb beállításaival, videós tananyagon keresztül. A kurzus végén egy certifikátot állítunk ki számodra magyar, angol és német nyelven, ami igazolja, hogy sikeresen elvégezted a képzést.

 

Mit érdemes tudnod a képzésről?

A tanfolyam során egyéni tempóban haladhatsz. A tanfolyamot előzetes tudás nélkül elkezdheted, és a videós anyagot bármikor visszanézheted. A tanfolyamon manuális jellegű feladatokat is kapni fogsz, ahol a már eddig megszerzett tudásodra leszünk kíváncsiak. A grafikus szakma globálisan keresett, így a tanfolyam végén kiálított certifikát három nyelven áll majd rendelkezésedre. A grafikus karrier jövőbiztos, és lokáció független, tehát a világ bármely pontjáról dolgozhatsz majd. Kérdés esetén keres minket bizalommal!

 

Kiknek ajánljuk az online grafikus tanfolyamot?

  • Azoknak, akiket régóta foglalkoztat a grafikus szakma és szeretnének közelebbről is megismerkedni vele.
  • Akik jó kézügyességgel rendelkeznek, és művészi szakmában gondolkoznak.
  • Azoknak, akik kreatívak és kiváló vizuális készségekkel rendelkeznek.
  • Akik szeretnének otthonról vagy a világ bármely pontjáról dolgozni és pénzt keresni.

 

Tanfolyam részletei

 

A tanfolyam felépítése

 

👨‍💻 Online tanulás, egyéni felkészülés:

A tanfolyam megvásárlását követően azonnal elérhetővé válik számodra az online tananyag, amit a saját időbeosztásod szerint végezhetsz el, otthonod kényelméből.

Minden modul teszt kérdésekkel zárul.

 

📚 Házi feladatok:

Az online tananyagot házi feladatok egészítik ki, hogy elmélyíthessük a tudásod a gyakorlatban is.

 

📜 Certifikátok:

A sikeres vizsgát követően certifikátot adunk magyar, angol, német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

 

Jelentkezz te is egyedülálló online grafikus képzésünkre, és tanuld meg az Adobe Photoshop, Illustrator és InDesign részleteit. Tanulj rugalmasan, munka mellett és szerezz piacképes elméleti és gyakorlati tudást egy globálisan keresett, jövőbiztos szakmában!

 

Érdekel a weboldal és webáruház készítés? Tekintsd meg online WordPress tanfolyamunkat is!

Hallgatói visszajelzések

Ehhez a tanfolyamhoz még nem érkezett visszajelzés. Legyél Te az első! :-)

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Kezdd el most!