UI/UX designer képzés

ui-ux-designer-kepzes-devakademia

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

A tanfolyam 2023-ban indul.

Az UI/UX designer képzés során az alapoktól sajátíthatod el elméletben és gyakorlatban egyaránt, hogy mivel is foglalkozik egy UI/UX designer. A kurzuson kiderül, hogyan értheted meg a célközönség elképzeléseit és céljait, és hogyan tudsz olyan felhasználóbarát felületeket létrehozni, amelyek nem csupán praktikusak, de megjelenésükben is minden igényt kielégítenek.

A tanfolyam végére ismerni fogod az alapvető UX/UI fogalmakat, a tervezés alapjait, valamint a design alapszabályait is. Amennyiben egy jövőbiztos szakmát szeretnél versenyképes jövedelemmel, UX/UI designer képzésünk neked szól!

UI/UX designer képzés – Kezdjük az alapoktól!

Manapság igen népszerű mind a UI design, mind a UX design, de vajon mit jelentenek ezek pontosan? Először ismerkedjünk meg tehát az alapfogalmakkal.

 

ui-ux-designer-kepzes

Mi a UX/UI?

Nem árulunk el nagy titkot, hogy mindkettő egy-egy rövidítés. Az UX az user experience, míg az UI az user interface kifejezés rövidítése. Előbbi a felhasználói élmény tervezését, míg utóbbi a felhasználó felületek kialakítását jelenti.

Mi az a user experience?

A user experinece a felhasználói élmény tervezését jelenti. Ez így önmagában még nem mond sokat, ugyanis ez igen sok mindent lefedhet. A legegyszerűbben talán úgy fogalmazhatnánk meg, hogy a UX magában foglal mindent, ami egy felhasználót érint, miközben egy weboldalt böngész.

A cél az, hogy a felhasználó minél inkább azt érezze egy honlap használata közben, hogy azt egyszerű kezelni, könnyen megtalál bármit, és megkapja a számára releváns információkat.

Mi a UX designer feladata?

Röviden annyi, hogy minél használhatóbb, felhasználóbarátabb weboldalt készítsen. Ezért a legtöbb esetben az ő munkája már a kész weboldalnál kezdődik, hiszen akkor derül ki, hogy mely elképzelés megvalósítható, melyik nem. Ehhez a következő tevékenységeket végzi:

 • drótváz készítése
 • tartalomfejlesztés
 • folyamatos tesztelés
 • trendkövetés
 • versenytársak figyelése
 • célcsoport elemézése
 • együttműködés az UI design szakemberekkel

 

ux-design

 

Mi a user interface?

A user interface, azaz a felhasználói felület kialakítása azt a folyamatot fedi le, amely során a designer kialakítja az adott weboldal megjelenését (színek, formák, tipográfia, képek, stb.). Mindezt oly módon, hogy az a felhasználók számára leginkább tetsző legyen, ugyanis a weboldal csak így tud hatékonyan működni.

Mi a UI designer feladata?

Nagyon fontos tisztázni, hogy a UI designer nem egyszerűen grafikus, hiszen a feladatai annál sokrétűbbek:

 • a felhasználói felületet tervezés
 • grafikai munkák elkészítse
 • webdesign tervezés a programozókkal együttműködve
 • követi az aktuális trendeket

Ki a digitális product designer (UI/UX designer)?

A digitális product designer – azaz a UX/UI designer – szerepe nagyon lényeges egy weboldal tervezésekor, megvalósításakor. Ő az ugyanis, aki gondoskodik arról, hogy az adott weboldal ne csupán a tulajdonos, de a felhasználó minden elvárásának megfeleljen.

Miért fontos a UX/UI designer?

Egy weboldal elkészítésekor rengeteg mindenre kell figyelni, és bizony a tartalom mellett a megjelenés ugyanolyan elengedhetetlen szerepet játszik. Ugyanis hiába remek a tartalom, ha a számára releváns információt a felhasználó csak hosszas keresgélés után találja meg.

Ugyancsak rettentően zavaró, ha egy honlap böngészése közben folyamatosan azt érezzük, hogy nehezen olvashatók a betűk, nem átlátható a menürendszer, vagy bántja a szemüket a választott szín és design.

A UX/UI designer feladata pont az, hogy ezeket az esetleges hiányosságokat és problémákat felismerje, és orvosolja, hogy végül egy olyan weboldal jöjjön létre, amely tartalmában és megjelenésében egyaránt a felhasználó érdekeit szolgálja.

Miért érdemes UI/UX designernek tanulni?

2022-ben már szinte elképzelhetetlen, hogy egy cégnek vagy vállalkozásnak nincs weboldala. Annyira az online térben zajlik minden, hogy óriási versenyhátrányba kerül az, aki nem fordít kellő figyelmet a honlapjára.

Pontosan emiatt van szükség olyan szakemberekre, mint amilyen a UX/UI designer, hiszen minél gördülékenyebben használható egy weboldal, annál könnyebben válik az adott felhasználóból vásárló vagy megrendelő.

 

ux-ui-design

 

Hol lehet elhelyezkedni ezzel a szakmai tudással?

UX/UI designerként két út áll előtted: vagy egy ügynökségnél helyezketsz el, vagy pedig szabadúszóvá válsz. Mindkettőnek megvan a maga előnye. Egy ügynökségnél akár olyan nagyobb projekt megvalósításában is részt vehetsz, amely komoly szakmai kihívást jelent, emellett rengeteg tapasztalatra is szert tehetsz.

Szabadúszóként pedig a saját utad járhatod, és egészen eltérő feladatokban is ki tudod próbálni magad.

Biztosan lesz munkám a szakmai képzés után?

A fentiek miatt pedig könnyű belátni, hogy az UX/UI designer egy kifejezetten keresett szakma. Gombamód szaporodnak a weboldalak, ezért a hatalmas digitális zajban csak az tud igazán kitűnni, aki valamiben más, egyedi. Erre remek eszköz a weboldal, ami azonban egy jól képzett, tapasztalattal rendelkező és kreatív UX/UI designer nélkül használhatatlan.

Fontos, hogy a weblap és egyéb felületek egész megjelenése harmonikus legyen, az egyes elemek összhangban legyenek egymással és a tartalommal is, ellenkező esetben a felhasználó nem szívesen böngészi majd a weboldalt. A digitális product designer UI és UX design segítségével valósítja ezt meg a gyakorlatban, éppen ezért egy weboldal létrehozása elképzelhetetlen nélkülük.

Ügynökség vagy freelancer karrier?

Egyénfüggő, hogy kinek melyik felel meg jobban, azonban az biztos, hogy képzésünk elvégézését követően egy olyan szakmában helyezkedhetsz el, ami 2022-ben kifejezetten keresett.

Milyen fizetésre számíthatsz?

Az UX/UI designer jelenleg egy kifejezetten keresett szakma, ami a bérezésben is megmutatkozik. Magyarországon egy UX designer fizetése bruttó 484.000 – 968.000 Ft, míg USA-ban átlagosan évi 75.320 dollár, Angliában pedig átlagosan évi 31.880 font.

 

ux-ui-designer-team

 

Miről szól a tanfolyam?

A kurzus során a tanulók megismerkednek az UX/UI design történetével, alapjaival és alapfogalmaival egészen a kezdő szinttől. A tanfolyamon a hallgatók megtanulják, hogyan ismerjék fel a felhasználók problémáit, miként elemezzék az egyes célcsoportokat, hogy minél inkább olyan weboldalt tudjanak létrehozni, amely igazán felhasználóbarát.

Milyen ismeretek birtokába kerülsz?

A tanfolyamon elméleti és gyakorlati oktatásban is részesülsz, így a kurzus végére a következő szakmai ismeretek birtokába kerülsz:

 • alapvető fogalmakat, szakkifejezéseket
 • mi a UX/UI
 • mi a UX/UI célja és feladata
 • user igények megértése
 • startégiák kialakítása, tervezés
 • módszerek
 • design thinking
 • grafikai tervezés
 • tesztelés

Kinek ajánljuk a képzés elvégzését?

Neked ajánljuk képzésünket, ha érdekel, hogy mivel foglalkozik egy UX/UI designer és szívesen foglalkoznál weboldalak tervezésével. Amennyiben szeretnéd magad kipróbálni egy kreatív csapat tagjaként, nagyszerű projekt feladatokban részt venni, vagy saját termékeket szeretnél létrehozni, csatlakozz hamarosan induló tanfolyamunkhoz!

Képzéseink során nagy hangsúlyt fektetünk mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásra, mely teljes egészében online zajlik, hogy a saját otthonod kényelméből tehess szert olyan tudásra, amelynek köszönhetően egy jövőbiztos szakma és versenyképes kereseti lehetőség kerül a kezedbe.

Mi szükséges a tanfolyam elvégzéséhez?

A tanfolyam elvégzéséhez elsősorban megbízható internetkapcsolat és egy számítógép szükséges. Emellett nem árt, ha érdeklődsz az UX/UI design szakma iránt, és jó, ha van benned egy adag tanulni akarás, valamint kreativitás.

És mi nem?

Nálunk nincs szükséged programozói ismeretekre, valamint korábbi designer tapasztalatra sem. Elég, ha lelkes vagy és tanulni szeretnél.

Miért válaszd a DevAkadémia képzését?

✔️ Magabiztos, naprakész tudást szerezhetsz egy jövőbiztos szakmában, mindössze 7 hét alatt.

✔️ Részletes elméleti és gyakorlati online tananyagot kapsz, melyhez örök hozzáférést biztosítunk.

✔️ Modern, online oktatási felületen tanulhatsz, ahol modulonként haladhatsz a tananyaggal a saját tempódban, munka mellett.

✔️ Online konzultációs lehetőséget biztosítunk oktatóddal, ahol felteheted a kérdéseidet.

✔️ A tanfolyam elvégzéséről certifikátot állítunk ki magyar, angol és német nyelven.

✔️ Minden tanfolyam eladása után egy fát ültetünk, hogy támogassuk Földünk újraerdősítését.

A képzés felépítése

Egyéni felkészülés, házi feladatokkal, vizsgamunkával.

A képzés részletei

A tanfolyam hossza

A UX/UI designer képzés összesen 7 hét alatt elvégezhető.

Online tanulás, egyéni felkészülés

A tanfolyam imegvásárlásávan azonnal elérhetővé válik számodra az online tananyag, amit a saját időbeosztásod szerint végezhetsz el, otthonod kényelméből. Hetente, hétfőnként jelennek meg az újabb modulok a DevAkadémia webes oktatási felületén.

Házi feladatok

Az online tananyagot házi feladatok egészítik ki, hogy elmélyíthessük a tudásod a gyakorlatban is.

Vizsgamunka, certifikátok

A tanfolyam végén egy vizsgamunkát kell elkészítened. A sikeres vizsgát követően certifikátot adunk magyar, angol, német nyelven, melyek igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

 

ui-ux-deigner-kepzes

 

További információk

Bármilyen kérdés esetén keress minket bizalommal telefonos ügyfélszolgálatunkon, vagy e-mailben. A tanfolyam hamarosan indul, addig is ajánljuk figyelmedbe Figma alapozó tanfolyamunkat.

Jelentkezz te is egyedülálló online UI/UX designer képzésünkre, és tanulj meg mindent, ami egy sikeres honlaphoz kell. Tanulj rugalmasan, munka mellett és szerezz piacképes elméleti és gyakorlati tudást egy globálisan keresett, jövőbiztos szakmában!

Érdekel a weboldal és webáruház készítés? Tekintsd meg online WordPress tanfolyamunkat is!

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

DevAkademia

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az e-mail címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyam: Bubble – webalkalmazás fejlesztés kódolásmentesen tanfolyam
CRM tanfolyam – MiniCRM specialista
Etikus hacker képzés
Frontend fejlesztő képzés
IT projektmenedzser képzés
Szoftvertesztelő képzés
UI/UX designer képzés
UNAS webshop készítés tanfolyam
Webshop tanfolyam – ShopRenter webáruház készítés a gyakorlatban
WIX weboldal készítés tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.