Wix weboldal készítés tanfolyam

wix-weboldal-keszites-tanfolyam

Szeretnél értesülni a tanfolyam indulásáról?

A tanfolyam 2022-ben indul.

Érdekel a weboldal készítés? Szeretnéd megtanulni hogyan lehet pár óra alatt, programozói tudás nélkül weboldalt létrehozni? Akkor itt az idő! A Wix weboldal készítés tanfolyam elvégzése után képes leszel arra, hogy néhány kattintással weboldalt hozz létre!

Wix weboldal készítés tanfolyam – Saját weboldal programozói tudás nélkül?

Legújabb tanfolyamunk lépésről lépésre bemutatja, hogyan tudsz egy délután leforgása alatt saját honlapot készíteni, és végigvezetünk a Wix használatának minden egyes lépésén. Ha nem szeretnél programozókra várni hosszú hónapokat, vagy kevésbé érdekel a WordPress weboldal készítés, akkor a Wix lesz a te társad!

 

wix-weboldal-készítés-tanfolyam-web-design-tablet-background-hosting-screen-laptop

Wix vs. WordPress

Sokan töprengenek, amikor weboldal készítésre adják a fejüket, hogy melyiket válasszák, a WordPress vagy a Wix lesz-e számukra az ideális választás. Érdemes kicsit közelebb megismerkedni a Wixszel, hogy eldönthesd, valóban neked való-e?

Mi az a Wix?

A Wix egy honlapkészítő platform. Azoknak, akik hallottak már a Squarespaceről valószínűleg ismerős lesz a tematikája. A regisztráció után, akár ingyenesen, vagy előfizetéssel létre tudsz hozni egy igényes honlapot. Munkádat különböző sablonok segítik majd, melyek segítségével személyre szabhatod a weboldalt.

Mi a WordPress?

Amíg a Wix egy honlapkészítő platfrom, addig a WordPress egy tartalomkezelő rendszer, aminek a használata eggyel bonyolultabb a Wixnél. A WordPress megismeréséhez sokkal több idő és energia szükséges. A WordPress esetében a kinézetet ugyanúgy sablonok adják, de itt a WordPress használata sokkal összetettebb, mint a Wix rendszere esetében. A WordPress képes a tartalmat és a designt szétválasztani, amíg ez a Wixnél eddig még nem lehetséges.

Minden, amit Wixről tudni érdemes

Ezt a tanfolyamot úgy állítottuk össze, hogy teljesen kezdők is könnyen és gyakorlati úton elsajátíthassák a holnapkészítés minden apró fogását.

Ingyenes?

A Wixnek létezik díjmentes verziója, viszont ott komoly kompromisszumokat kell kötnöd. A Wix esetében, ilyenkor nincs külön domain név, hanem az általad választott név után belecsempésznek egy .wixsite.com szavacskát, ami sokak számára zavaró lehet, és valljuk be: kevésbé bizalomgerjesztő a látogatóknak.

A másik dolog, amiről szó kell, hogy essen, azok a reklámok. Nem túl szerencsés, ha a weboldalad elárasztják a reklámok, jelentősen tudja rontani a felhasználói élményt, ezért érdemes egy basic, fizetős csomagot választani, ami havonta 4 euro körül mozog. Amivel biztosan számolnod kell, az a domain név vásárlás és a Wix havi díja, tehát ingyen nincs ebéd itt sem, de nem kell rá milliókat költened, hogy legyen egy csinos, igényes weboldalad.

 

wix-weboldal-készítés-tanfolyam-tech-devices-and-icons-connected-to-digital-planet-earth

Maradjon a fizetős

A Wix prémium előfizetések esetében többféle csomag elérhető, attól függően, hogy mi a célunk a későbbi weboldallal. Fizetni havonta, vagy évente tudsz. A Wix-en a “Connect Domain” csomag havonta 4,5 euro, ahhoz, hogy legyen saját domained. Ha azt szeretnéd, hogy Wix hirdetések ne jelenjenek meg az oldalon, akkor a Combo csomagot érdemes választani. Ha később webshop indításában gondolkodsz, akkor szükséged lesz egy ecommerce előfizetésre, ami havi 16 euro körül mozog.

Domain név

Amikor regisztrálsz Wix-re, tőlük vásárolod meg a domain nevet. Az előfizetéstől függően az első év ingyenes, de a domain tulajdonjoga átszáll rád.

Sablonok

A tanfolyam során megtanulod a Wix csodafegyverét a sablonokat haszálni, melyek jócskán megkönnyítik majd a munkádat. A díjtalan regisztráció után a honlap feltesz neked néhány pofonegyszerű kérdést, melyekre ha válaszolsz, akkor ajánl számodra különböző sablonokat. Természetesen ezt akár át is ugorhatod és dönthetsz önállóan. Nem lesz egyszerű dolgod, mert a Wix rendszerében, közel 700 sablon és több száz applikáció közül válogathatsz.

A Wix egyik legnagyobb előnye, hogy az adott sablont teljesen a saját képedre formálhatod, soha senki nem fogja megmondani, hogy holnapkészítővel dobtad össze. Sablonokat különböző kategóriákba rendezték, így könnyebb lesz megtalálni, amit keresel. Ilyen például az üzleti, hobbi, blog, kereskedelem, stb. A már meglévő sablonokat egyszerűen, “drag and drop” segítségével alakíthatod, testreszabhatod, és az elemeket is könnyen mozgathatod, amerre kedved tartja. Érdemes nagyon megfontolni, hogy mi mellett teszed le a voksod, mert ezen később nem tudsz változtatni.

Bővítmények

A Wix bővítményeket alkalmazások fül alatt találod meg, itt közel 200 alkalmazás vár téged. Számtalan különböző funkcióval rendelkeznek, a kommentelési lehetőségtől a galériárig vagy a kapcsolatfelvételi űrlapokig. Itt sincs ingyen ebéd, hiszen a pro alkalmazások fizetősek, de találsz ingyenes verziókat is.

Szerencsére a legtöbb felmerülő igényt kielégítik, így nem kell túl sokat keresgélned közöttük. A Wix App Market egyszerű módja a weboldal interaktívabbá tételének. Kereshetsz funkció szerint vagy böngészhetsz népszerű kategóriák alatt. Adatgyűjtéshez és elemzéshez olyan eszközök állnak rendelkezésre, mint a Visitor Analytics, a Google hirdetéseket pedig a Get Google Ads segítségével te is képes leszel beállítani. Valószínűleg már most lenyűgöz az alkalmazások változatossága, de a telepítése is legalább ennyire egyszerű.

Képek és videók

A Wix másik előnye, hogy végtelen mennyiségű képet és videót tölthetsz fel, természetesen a jó ízlés határáig. Ha nincsenek profi képeid és videóid, akkor érdemes lehet készíteni, vagy felbérelni néhány szakembert. Amennyiben erre nincs kereted, bátran válogass stockfotókat és videókat, az Unsplash vagy a Canva oldaláról, de Wix oldalán is találsz ehhez anyagot. Bármilyen weboldalt készítesz, nagy százalékban a képekre és videókra fogsz támaszkodni, ezért fontos, hogy azok jó minőségűek legyenek. Wix Media Centerben történik a képek, videók, különböző elemek tárolása, kezelése és módosítása. Átvehetsz média formátumokat Facebookról, Google Driveról, vagy akár egyszerűen a számítógéped tárhelyéről. A képeket a feltöltés után módosítani is tudod, egy mini “fotóstúdióban”.

Menük és oldalak

A webhely szerkezetének módosítása a legegyszerűbb módon, aloldalak létrehozásával történik, a menük és oldalak opción keresztül. Egyszerűen csak rákattintasz az oldal hozzáadása gombra és kész is! Számtalan különböző elrendezésű és stílusú oldal vár rád, a határ tényleg a csillagos ég! Miután az oldal megjelenik a főmenüben, kezelheted az alapvető SEO beállításokat.

 

wix-weboldal-készítés-tanfolyam-menük

Témakezelő

A témakezelő a színsémák és a betűtípus-beállítások megváltoztatására szolgál. Nézzük, mire tudjuk őket egyenként használni.

Szín

A Wix weboldal létrehozásakor arra is van lehetőség, hogy te magad válaszd ki színpalettát amivel dolgozni szeretnél. Ez nem mindig könnyű, de a Wix felajánl számodra néhány “tervező által jóváhagyott” palettát, hogy megkönnyítse számodra a döntést, még az elején. A színek elemre kattintva tudod megnézni, hogy mi az aktuális színséma, majd lentebb görgetve tudsz válogatni közöttük, kipróbálva az előnézetet. Ha tetszik az új színséma, akkor egyszerűen rákattinthatsz a palettára a váltáshoz.

Szöveg

A Wix betűtípusok beállításához a Theme Manager mindent tartalmaz, amire szükséged lehet. Nyisd meg a lehetőségeket, rákattintva a Szöveg menüpontra, hogy megtekintsd milyen betűtípusokat használ a weboldal, amit készítesz. Például az 1. címsor lesz a fő címsor minden aloldalon. Természetesen az online tanfolyam során további elérhető betűtípusokat is mutatunk majd neked, melyeket bátran használhatsz a honlapod készítése során.

Hátterek

A honlapkészítés során szükséges lesz beállítanod a megfelelő hátteret is, ami rengeteget ad majd a kész honlap látványához. A Wix számtalan színt és fotót kínál fel számodra, amelyeket akár néhány kattintással háttérként használhatsz. Dinamikusabb megoldásokat is használhatsz, ahol az átlátszóságot tudod majd módosítani, vagy görgőeffektust hozzáadni. Ezeket a változásokat tudod alkalmazni az összes aloldalon.

Webshop

Ha szabadúszóként szeretnél honlapkészítéssel foglalkozni, akkor látni fogod, hogy számtalan vállalkozás életében eljön az a pont, ahol szeretnének saját webshopot indítani. Az e-kereskedelem az hatalmas méreteket öltött az utóbbi években, ezért egy induló vállalkozás esetében hamar felmerülhet az igény egy webshop indítására is. A Wix prémium előfizetései lehetőséget adnak webshop készítésre is, a fizetési lehetőségek sajnos azonban némileg korlátozottak, csak Paypal illetve Authorize.net fizetési rendszeren keresztül van mód a vásárlásra.

Keresőoptimalizálás

A Wix kezelőfelületén találni fogsz egy külön menüpontot, ami a keresőoptimalizáltságot hivatott beállítani. A Wix alapvetően három lépésben készíti fel az oldalt az optimalizálásra. Össze kell kötnöd a weboldalt a Google rendszerével, majd egy hosszabb listán kell végigbogarásznod magad, hogy azt megfelelően kitöltsd. A rendszer ellenőrzi a weboldal linkjeit, és azt is, hogy a weboldal rendben legyen technikailag. Ezt inkább hívhatjuk SEO előkészítésnek, semmint magának a keresőoptimalizálásnak. A keresőoptimalizálást valójában ezután kezded el, amihez szükségesek linkek, és egy erős tartalom. Mivel a Wix nem CMS rendszer, ezért nem kifejezetten alkalmas hosszabb és nagyobb tartalmak megjelenítésére.

 

wix-weboldal-készítés-tanfolyam-seo

Mi a Wix honlapkészítés hátránya?

A Wix egyik legnagyobb előnye, hogy felhasználóbarát, könnyen megtanulható és használható. Egyszerű drag and drop rendszere bárki számára egyszerűvé teszi a használatát, és egy igazán intuitív rendszer. A hátrányok között említhetjük, hogy maguk a sablonok nem cserélhetőek, tehát ha egyszer valami mellett letettük a voksunkat, akkor a már meglévő tartalmunkat nem tudjuk majd költöztetni. Kezdők számára a díjtalan megoldás működőképes, viszont hamar látni fogjuk azok korlátait, tehát szükséges lesz minimális befektetés, de ez szinte szinte az összes holnapkészítő esetében felmerül, legyen az WordPress vagy Wix.

Hol helyezkedhetsz el és mennyit kereshetsz weboldal készítőként?

Most, hogy végigvettük a Wix előnyeit és lehetséges hátrányait, ideje, hogy a munka vizére evezzünk és megnézzük, mennyire kifizetődő dolog a honlapkészítés. Ez több szemponttól is függhet, hiszen nem mindegy, hogy vállalkozóként vagy munkavállalóként állunk neki a munkának. A munkakörödbe tartozik majd a kommunikáció az ügyfelekkel, a honlap grafikai koncepciójának felépítése, a szükséges szöveges tartalom összegyűjtése.

Kezdők és munkavállalók

Kezdő honlapkészítők havi 300 – 400 ezer forint körül keresnek munkavállalóként. Természetesen vállalkozóként mi szabhajtjuk meg az órabérünket, ami lehet ennél jóval több is. Ha kezdő vagy, akkor azt ajánljuk, fontold meg, hogy munkavállalóként dolgozz egy rövid ideig, majd kellő tapasztalattal indítsd el a saját vállalkozásodat, amikor már úgy érzed, szereztél elég referenciát.

Haladók és szabadúszók

A haladó és sikeres weboldalkészítők a magyar és nemzetközi piacon is találnak ügyfeleket, főleg ha van már extra HTML, css tapasztalatuk is, vagy nagyobb weboldalak elkészítésében is vállaltak már szerepet. Itt már fontos tudni, hogy mennyi időt kell egy átlagos projektre szánnod. Egy weboldal árazása több szemponttól függ: egyszerű vagy összetett honlapról van szó? Egy 60 termékes webáruházra vagy egy kisebb, egyszerűbb weboldalra van szükség? Ezek azok a szempontok, melyek projekt árát meghatározzák. Természetesen a külföldi megbízások esetében sok esetben magasabb órabérrel számolhatsz. Kezdő vállalkozóként havi 300.000 forint nettó bevétel körül számolhatsz, de ez könnyen lehet akár duplája is, akár néhány hónap tapasztalatszerzés után.

 

wix-weboldal-készítés-tanfolyam-nocode

Miről szól a tanfolyam?

A tanfolyam 2022-ben indul. Szakértő oktató által felépített tanfolyamunk során te is könnyen és gyorsan elsajátíthatod a Wix honlapkészítés alapjait. A DevAkadémia tanfolyamok magabiztos tudást biztosítanak, ezért akár néhány óra után, te is elkészítheted az első saját weboldalad. A hibrid oktatás előnye, hogy nem vagy helyhez vagy időhöz kötve, hiszen a tudást a saját tempódban sajátíthatod el, otthonod kényelméből. A tanfolyam során különféle gyakorlati és elméleti feladatok várnak rád, az oktató pedig heti online konzultációk során válaszol a kérdéseidre. A képzés elvégzését a hallgató háromnyelvű certifikáttal igazolhatja. A képzés előnye, hogy a tananyag bárhol és bármikor, bármeddig visszanézhető a modern webes felületen. A konzultációs oktatási napok előre egyeztetett időpontokban zajlanak.

Miért válaszd a DevAkadémia képzését?

✔️ Magabiztos, naprakész tudást egy jövőbiztos szakmában, mindössze 8 hét alatt.

✔️ Részletes elméleti és gyakorlati online tananyagot, melyhez örök hozzáférést biztosítunk.

✔️ Modern online oktatási felületet, ahol modulonként haladhatsz a tananyaggal a saját tempódban, munka mellett.

✔️ Online konzultációkat oktatóiddal, ahol felteheted a kérdéseidet.

✔️ Certifikátot magyar, angol és német nyelven, melyek nemzetközileg igazolják a tanfolyam sikeres elvégzését.

✔️ Minden tanfolyam eladása után egy fát ültetünk, hogy támogassuk Földünk újraerdősítését.

Kiknek ajánljuk a tanfolyamot?

  • Azoknak, akiket érdekel a holnapkészítés, és szeretnének a későbbiekben ezzel foglalkozni.
  • Olyan vállalkozásoknak, akik szeretnének saját honlapot készíteni.
  • Azoknak, akiknek erős a vizuális készsége és valamilyen kreatív szakmában szeretnének elhelyezkedni.
  • Olyan szabadúszóknak, akik bővíteni szeretnék a szolgáltatásaikat a képzés elvégzése után.

Jelentkezz te is egyedülálló online Wix weboldal készítés tanfolyamunkra még ma, és légy szakértő, akár néhány hét alatt. Tanulj rugalmasan, munka mellett és szerezz piacképes elméleti és gyakorlati tudást munkavállalóként vagy egyéni vállalkozóként!

Hasonló tanfolyam

Online WordPress Tanfolyam

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

DevAkademia

Amennyiben szeretnél értesítést kérni a jövőben induló tanfolyamok indulásáról kérünk, hogy add meg az e-mail címed és válaszd ki a számodra szimpatikus tanfolyamokat.

E-mail cím:*
Név:*
Hamarosan induló tanfolyam: Bubble – webalkalmazás fejlesztés kódolásmentesen tanfolyam
CRM tanfolyam – MiniCRM specialista
Etikus hacker képzés
Frontend fejlesztő képzés
IT projektmenedzser képzés
Szoftvertesztelő képzés
UI/UX designer képzés
UNAS webshop készítés tanfolyam
Webshop tanfolyam – ShopRenter webáruház készítés a gyakorlatban
WIX weboldal készítés tanfolyam
Adatvédelmi tájékoztató elfogadása:* Elfogadom az adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.