Webdesigner tanfolyam

webdesginer-tanfolyam
bruttó 79 990 Ft Egyszeri összeg
  • A kurzus örökre a tulajdonodban marad
  • Otthonról végezhető tanfolyam
  • Előzetes tudás nélkül
  • Jövőbiztos szakmai karrier
A tanfolyam azonnal elkezdhető!

Ha érdekel a honlapkészítés és szeretnél webdesigner lenni, akkor itt a lehetőség, hogy valóra váltsd az álmaidat! Ez a webdesigner tanfolyam egészen az alapoktól indul, és lépésről lépésre bemutatja a legfontosabb tudnivalókat. A webdesign tanfolyam során nem csak elméleti tudást, hanem gyakorlati tippeket, látásmódot is igyekszünk számodra átadni, amivel egy jó webdesigner rendelkezik.

A webdesign tanfolyamot partnerünk, a The Bright Academy szervezi. A tanfolyam azonnal elkezdhető. A “Beiratkozom” gombra kattintva átirányítunk a The Bright Academy online felületére, ahol megvásárolhatod a tanfolyamot.

Webdesign tanfolyam – Legyen belőled profi webdesigner!

A webdesign szakma egyre elterjedtebb Magyarországon is, hiszen mára már egyértelmű, hogy weboldal nélkül szinte lehetetlen érvényesülni egy vállalkozásnak. Egy profi, egyedi weboldal rengeteg lehetőséget kínál, így nem csoda, hogy szinte minden vállalkozó szeretne egy igényes felületet, ahol megjelenítheti termékeit és szolgáltatásait.

Ha szeretnél egy igazán kiemelkedő szakmai tanfolyamon részt venni, ahol a honlap készítés gyakorlati oldalát is megismerheted egy profi oktatótól, akkor ez a tanfolyam pontosan neked készült.

Mit takar pontosan a webdesign? Mennyit keres egy webdesigner? Kinek érdemes ezt a szakmát választani? Ez a kurzus minden kérdésedre választ ad!

Mit csinál webdesigner?

A webdesigner építi és tervezi a weboldal minden szükséges részét. Kiválasztja és megtervezi a weboldal vizuális elemeit, például a grafikát a betűtípust, a színeket és az elrendezést. Ők a felelősek azért, hogy egy weboldal ne csak esztétikus, hanem funkcionális és felhasználóbarát is legyen.

Milyen képességekre lesz szükséged webdesignerként?

A webdesign egy kreatív munka, így valószínűleg többféle “szuperképességre” is szükséged lesz a munkád közben. Webdesignerként a kreativitás mellett a kritikai gondolkodás, illetve a technikai készségek nélkülözhetetlenek. Ha pedig szabadúszó vagy, nem árt ha rendelkezel projektmenedzseri és vállalkozásvezetési képességekkel, tehát képes vagy önállóan is dolgozni.

A webdesign szakma magában foglalja a látvány és a funkcionalitás harmóniáját. De más, nem technikai készségek, mint a kommunikáció vagy csapatmunka is lényeges tulajdonságok lehetnek a karriered alatt.

Nézzük, melyek azok a képességek, amelyekkel egy sikeres webdesignernek rendelkezni kell!

Ismerd a tervezés alapjait

Ahhoz, hogy főzni tudjunk, nem árt ismerni azt a bizonyos receptet, ugye? Tehát ahhoz, hogy weboldalakat készíts, fontos tisztában lenned az alapokkal.

Néhányan rendelkeznek született művészi képességekkel, és képesek szinte azonnal újraalkotni a látottakat, illetve a semmiből weboldalakat felhúzni, de azért a többségnek szüksége van tervezési alapismeretekre. Érdemes lehet mélyebben belemerülni a Gestalt pszichológiában gyökerező látványtervezési alapelvekbe. Ezek az alapok jelentik a web – és grafikai formatervezés alapjait.

Tipográfia

A tipográfiának sokkal nagyobb hatása van, mint az bármikor is gondolnánk. A megfelelő betűtípus kiválasztásával üzenetet közvetíthetünk a márkánkról, vagy éppen önmagunkról. Az olyan praktikus betűtípusok, mint a Georgia, a Verdana vagy éppen a Roboto jól használható tartalmasabb szövegnél. A dekoratívabb betűtípusokat érdemesebb lehet visszafogottabban, díszítőelemként használni.

Fontos felismerni, hogy minden vállalkozás más identitással rendelkezik, és a weboldal a tökéletes eszköz arra, hogy ezt bemutassa. Ha webdesigner leszel, ez a munka a tiéd lesz, szóval érdemes elmélyedni a betűtípusok világában (is), hogy a lehető legjobb munkát tudd majd átadni az ügyfeleidnek, ami maximálisan bemutatja az ő egyediségüket.

Kompozíció

A szöveg, a látvány és az egyéb elemek elhelyezése segít abban, hogy harmóniát alkoss az oldalon. Fontos, hogy ezeknek a figyelembevételével tervezd meg mindig a weboldalakat: a tartalom legyen figyelemfelkeltő és harmonikus is.

Egy jól megszerkesztett weboldal egyensúly teremt a kontrasztos elemek, a negatív tér és a színek használatának segítségével. Mi történik, ha túl kevés a white space? Érdemes-e túl sok színt használni egy oldalon? És mi az első számú szabály, amit mindneképpel be kell tartanod a kompozíció kialakítása során? A tanfolyam során választ kapsz ezekre a kérdésekre! Minél jobban alkalmazod a kompozíciós szabályokat, annál jobb terveket fogsz majd készíteni.

Színelmélet

Tervezőként ismerned kell a színek működését és jelentését is, valamint azt, hogyan tudnak együttműködni. Gyakori hiba, ami a kezdőknél sűrűn előfordul, hogy különböző, egymással ütköző színeket használnak. Egy kis vizuális disszonancia érdekes dizájnt eredményezhet, de az egymással ütköző színek zavaróvá és értelmezhetetlenné tehetnek egy weboldalt.

A szöveghez, a CTA-hoz, és a fejlécekhez olyan színeket kell alkalmazni, amik jól működnek együtt és megőrzik az olvashatóság érzetét. A világos és sötét árnyalatok, a kontraszt és telítettség használatának megértése és ismerete nélkülözhetetlen weboldalak készítésénél, amelyekről ebben a tanfolyamban még többet tanulhatsz.

Szoftverek ismerete

Az Adobe Illustrator, XD, Photoshop, Figma és Webflow, Adobe Photoshop néhány olyan szoftver, amelyek használatát egy webdesigner számára fontos elsajátítani. Tisztában kell lenned a képszerkesztés alapjaival, a vektor alapú grafikákkal, ha például egy logót kell módosítanod Illustrator segítségével. Ingyenes képszerkesztő programok közé tartozik a Gimp, vagy az Inkspace, amik lehetővé teszik, hogy nagyobb befektetés nélkül tudj változtatásokat végrehajtani.

Ha szeretnéd tovább fejleszteni a tervezési készségeidet, az olyan animációs szoftverek, mint a Motion vagy az After Effects praktikus eszközök lehetnek. Ezen kívül pedig ott vannak még a piacon olyan platformok is, amiket kifejezetten egy adott weboldal létrehozásához tudsz használni – ilyen például a Webflow, ami intuitív, kreatív felülettel rendelkezik.

 

 

HTML és CSS

A legtöbb esetben a webdesigner végzi az adott weboldal teljeskörű felépítését egy CMS rendszerben, hiszen ők szakemberként rendelkeznek megfelelő HTML CSS ismeretekkel. Ilyen tartalomkezelő rendszer például a WordPress.

Tehát, egy webdesignernek ismerni kell a kódokat? Talán meglepőnek tűnik, de igen, egy bizonyos mértékű technikai készségre szükséged lesz, ha ebben a szakmában szeretnél elhelyezkedni.

Manapság a legtöbb tervezői munkánál elvárható egy kis HTML és CSS ismeret.  A HTML a HyperText Markup Language rövidítése, ami egy olyan programozási nyelv, amellyel tartalmat helyeznek el egy weboldalon és struktúrát adnak a kezelőfelületen.

A CSS pedig egy kódolási nyelv, ami meghatározza a böngészőknek, hogyan kell formázni a HTML-t egy weboldalhoz. Más szóval, ez az, amitől a szöveg és egyéb tartalom dizájnt kap. Nyugi! Ha már az alapok megvannak, a Google mindig ott lesz, hogy segítségével komplexebb dolgokat is el tudj végezni – akár néhány perc tanulással.

Reszponzív tervezés

A reszponzív tervezés a webfejlesztési folyamat kulcsfontosságú eleme. Ez biztosítja, hogy a különböző elemek (például menük, szövegek, gombok) egyértelműek és könnyen használhatóak legyenek. A reszponzív kialakítás biztosítja a tartalom következetes megjelenítését. Ma már fontos, hogy egy adott design minden eszközön ugyanolyan felhasználói élményt nyújtson – így ez nem csak hasznos, de elengedhetetlen készség is!

Felhasználói élmény (UX)

A felhasználói élmény az oldalt használó és látogató emberek egyedi élményére fókuszál. A lényege az, hogy a felhasználó, azaz a user érzelmileg is kapcsolódjon az adott weboldallal – érezze jól magát, kösse le, inspirálja, keltse fel az érdeklődését, stb.

Ezt biztosítja a komplex weboldaltervezés: a webhely használhatóságának, az interaktív és dinamikus elemek kombinációjának köszönhető, hogy egy weboldalon élvezethető és övethető a navigáció. A UX célja, hogy befolyásolja a felhasználói élményét, miközben bevonja és végigvezeti a weboldalon a látogatót. Bevált UX gyakorlatok lehetnek az egyértelmű, intuitív és közönség specifikus tervezés.

Felhasználó felület (UI)

A UX tehát azzal foglalkozik, hogy egy design hogyan hat a felhasználóra, a UI, azaz a felhasználói felület pedig inkább a specifikusságra koncentrál. A UI feladatok közé tartozik grafikák, ikonok, animációk tervezése és rajzolása és betűtípusok rajzolása. Emellett a tartalom és a szerkezet összehangolása is nélkülözhetetlen a UI szakértők feladataik során.

Grafikai tervezés

A webdesign és a grafikai tervezés rokon szakmák, mindkettő számtalan kreatív területen osztozik.  De míg a webdesign egy olyan feladat, ahol a folyamatos változtatások és frissítések minden projekt részét képezik, a grafikai tervezés a hosszú élettartamú látványelemek létrehozásáról szól. Egy weboldal vagy egy logó tervezése különböző tervezési részletekből állhat, de mindkettő a márkaépítés és a marketing része.

Fényképek szerkesztése, retusálás

Egy jól megválasztott fotó a színek és élesség helyes beállításával rengeteget segíthet az arculat kialakításában. Az Adobe Photoshop ismeretével, akár közepes képek is nagyszerűek lehetnek egy icipici változással pillanatok alatt.

Online marketing

Ha a webdesignernek szeretnél tanulni, akkor nem árt, ha rendelkezel legalább egy alapszintű online marketing tudással, mivel a munkád során szoros együttműködésben leszel majd a marketing csapattal is. Ajánljuk, hogy ásd bele magad, akár alap SEO ismeretekbe és ismerkedj meg a hirdetési platformokkal is (pl Google és Facebook), mivel ez a munkád fontos kiegészítő eleme lesz majd a jövőben. Az SEO képzés segítségével elsajátíthatod az alapokat, hiszen hiába a magas szintű webdesign, ha nem találják meg az ügyfelek a weboldalt a keresőben. Bölcs dolog megismerkedni a keresőoptimalizálással, hiszen így a webhely sebessége, elrendezése és szerkezete is SEO barát lesz.

Szövegírás

Miért kell, hogy egy webdesigner értsen a szövegíráshoz? Ha megérted, hogyan egészíti ki egymást a copywriting és a design, akkor sokkal magasabb szintű tervezéseket tudsz majd végrehajtani. Ha úgy érzed a szövegíró túl terjendősen írt, akár szerkesztési hibák vannak benne, neked is észre kell venned. Ha tudod mire kell figyelned, sokkal egyszerűbb dolgod lesz a munkád során.

Üzleti stratégia

Természetesen senki nem várja el tőled, hogy webes tervezőként üzleti stratéga is legyél, de azt tudnod kell, hogy a tervezésed, hogyan segíti elő az ügyfelek céljait. Emellett a hatékony tervezés része egy előzetes elemzés készítése, tehát tudnod kell, hogy mi az oldal célja, és te hogyan tudod mindehhez hozzátenni a saját tudásodat.

Soft skillek varázsa – Egy rátermett webdesigner képességei

Nézzük, hogy melyek azok a kevésbé specifikus képességek, melyekre webdesignerként garantáltan szükséged lesz majd a jövőben.

Türelem

Bizony, az első a listán a türelem. Ugyan ez bármelyik szakmában már – már nélkülözhetetlen, de webdesignerként főként ügyfelekkel dolgozol majd együtt, ahol az ügyfelek sokszor próbára teszik majd a türelmedet.

 

 

Időgazdálkodás és önfegyelem

Ha szabadúszóként dolgozol, akkor fontos, hogy rendelkezz némi önfegyelemmel, ami segíti a produktivitást és a határidők pontos betartását. Az időgazdálkodásnak ebben komoly szerepe van, hiszen elengedhetetlen, hogy munka közben képes legyél kizárni a zavaró tényezőket. Ha úgy érzed, te is folyamatos harcban állsz az idővel, akkor az időgazdálkodás tréningünk sokat segíthet neked.

Ügyfélkezelés

Alkalmazottként vagy szabadúszóként is nélkülözhetetlen, hogy kiváló ügyfélkezelési képességekkel rendelkezz. Emellett nem árt, ha üzleti tervekkel is rendelkezel a saját vállalkozásoddal kapcsolatban: a célok és alapvető pénzügyi ismeretek elengedhetetlenek.

Miért érdemes webdesignernek tanulni?

Sokoldalúság

A weboldalak készítése egy izgalmas, folyton változó, sokoldalú szakma. Mindig új kihívásokkal kell szembenézned, így mindig van lehetőség arra, hogy előző projekt alatt elsajátított képességeket máris kamatoztatni tud.

Van rá kereslet

Emellett a webdesign iparág folyamatosan növekszik, hiszen az internetfelhasználók száma is óráról – órára nő, ami megköveteli újabb és újabb honlapok létrehozását.

Kreatív szakma

észt vehetsz egy márka arculatának kialakításában. Ennek az imázsnak a kialakítása sok kreativitást és elemző gondolkodást igényel, amivel egy webdesigner rendelkezik, így tulajdonképpen te arathatod le a babérokat.

A saját magad ura lehetsz

Ha már rendelkezel megfelelő szakmai tapasztalattal és egy erős portfólióval, akkor nem jelent majd gondot saját ügyfélkört kialakítani, és te magad választhatod meg, milyen projektekben szeretnél részt venni. Ha pedig szabadúszó vagy, te magad osztod be az idődet, nem vagy sem helyhez, sem időhöz kötve.

Hol lehet elhelyezkedni ezzel a szakmai tudással?

Íme néhány opció, ahol el tudsz elhelyezkedni a webdesigner tanfolyam elvégzése után.

Ügynökség

Manapság egyre több kreatív és marketing ügynökség alkalmaz kezdőket is, így a pályafutásod könnyen elkezdheted butik ügynökségnél. Az ilyen ügynökség célja, hogy teljes körűen kiszolgálják az ügyfeleik igényeit, tehát gyakran alkalmaznak webdesignereket is.

Kisvállalkozások, startupok

A másik opció a kisvállalkozás, akik szeretne sokoldalú képességekkel megáldott embereket alkalmazni. Ha te is ilyen vagy, akkor nyert ügyed van.

Emellett megtalálhatod a számításod egy startupnál is, ahol kifejezetten szeretik a fiatal, energikus munkaerőt, aki nem csak grafikai vénával, hanem megfelelő gondolkodásmóddal is rendelkezik.

 

 

Szabadúszás

A honlapkészítő, webfejlesztő cégek is örömmel alkalmaznak lelkes kezdőket, ha pedig úgy döntesz, inkább a szabadúszást választod, az is jó opció. Az elején akár kezdheted mellékállásként is, ameddig nem alakul ki az ügyfélköröd, és nem vagy 100%-ban biztos magadban.

Mennyit keres egy webdesigner?

Lényeges kérdés, hogyan milyen bevételre számíthatsz webdesignerként?

Kilátások alkalmazottként

Ha alkalmazottként szeretnél elhelyezkedni, akkor a kezdő fizetések 200 – 400 ezer forint körül mozognak.

Szabadúszó fizetések

Ha úgy döntesz, inkább önállóan vállalkozóként szeretnél dolgozni, egy projekt során megkereshetsz ennyi pénzt. Természetesen ezt befolyásolja a projekt mérete, a munka komplexitása és a tapasztalataid is, de általánosítva elmondható, hogy vállalkozóként te alakíthatod az áraidat a piacnak megfelelően.

Tippek a szakmai fejlődéshez

Érdemes először alkalmazottként szerezni némi plusz tapasztalatot, majd extra képzések alatt folyamatosan fejleszteni magad. Emellett nem árt, ha ismerettségekre teszel szert, így a későbbiekben nem jelent majd gondot a saját lábadra állni. Sokan félnek árakat szabni, főleg kezdőként, de hidd el a nap végén neked kell kimondani az ügyfél számára az összeget. Tájékozódj, szerezz tapasztalatot, és ha úgy érzed, készen állsz, szárnyalj szabadon!

Miről szól az online webdesigner tanfolyam?

Ez a webdesigner tanfolyam segít neked a webdesign szakma részletes megismerésében. A tananyag szisztematikus felépítésének köszönhetően akár néhány hét, maximum 1-2 hónap alatt képes leszel elsajátítani az alapokat, hogy a következő modulokban már mélyebben elmerülhess a webdesign rejtelmeiben.

Melyik modul mit tartalmaz?

A tanfolyam alatt megismered kisebb online reklámok készítésének folyamatát, legyen az banner, hírlevél, vagy szponzorált grafikai tartalmak előállítása. Ezt követően a webes arculat kialakítása következik, a logó és névjegykártya tervezése, és egyéb grafikai elemek kialakítása.

A webdesigner tanfolyam utolsó leckéjében pedig webgrafikák készítése, a webdesign folyamatát mutatjuk be. Itt egészen az alapoktól indulunk – információgyűjtés az ügyféltől, megfelelő ügyfélkezelés – majd végigkövetjük a folyamat összes lépését, egészen a kész weboldalig.

Otthonról, kényelmesen

A legjobb online webdesigner tanfolyamot keresed? Megtaláltad!

Az online oktatási módszernek köszönhetően otthonról, saját tempóban végezheted el a tanfolyamot, akkor és ott tanulsz, amikor és ahol neked tetszik. Szakképzett, tapasztalt oktató által tanulhatod meg azt, ami a szakmához elengedhetetln!

Az online tanfolyamok másik előnye, hogy a teljes tanfolyami anyag a tiéd lesz örökre, így bármikor visszatérhetsz hozzá, ha kérdésed akadna. Ha nem áll a rendelkezésedre több hónap a tanuláshoz, és szeretnél viszonlylag hamar egy gyakorlati tudásra építkező tanfolyamot elvégezni, akkor a legjobb helyen jársz!

Kiknek ajánljuk a webdesigner tanfolyamot?

  • Azoknak, akik az OKJ képzési rendszer megszünése után, minőségi online tanfolyamot keresnek, ahol saját időbeosztásban tanulhatnak.
  • Azoknak, akik szeretnének hiányszakmában dolgozni.
  • Azok számára, akik karrierváltásban gondolkodnak.
  • Azoknak, akik szeretnék elkészíteni saját weboldalukat.
  • Azok számára, akik másoknak szeretnének weboldalakat készíteni.

Mire lesz szükséged a webdesigner tanfolyam elvégzéséhez?

  • Jó internetkapcsolat
  • Számítógép vagy okostelefon
  • Előzetes tudás nélkül elkezdhető

Hasonló tanfolyamok

Online grafikus tanfolyam

Frontend fejlesztő képzés

UI/UX designer képzés

Hallgatói visszajelzések

Ehhez a tanfolyamhoz még nem érkezett visszajelzés. Legyél Te az első! :-)

Minden Vásárlással Ültetsz Egy Fát

Fontosnak tartjuk, hogy tegyünk a levegő tisztaságának megőrzéséért és a klímaváltozás mérsékléséért, egy élhető környezet megteremtésért. 2019-től hivatalos támogatója vagyunk az Eden Reforestation Projects non-profit szervezetnek, mely globálisan szervez faültetési projekteket szakértő csapatok segítségével. Minden DevAkadémia tanfolyam megvásárlásáért cserébe egy fát ültetünk, ezzel támogatva Földünk újraerdősítését.

Rólunk

Az 1996-ban alapított vállalkozás sikerességét a megszerzett tapasztalatok mellett a kiváló szakmai gárdának köszönheti.

– Több mint 100 tanfolyam
– Több mint 70.000 elégedett hallgató
– OKJ-s és hobbi tanfolyamok online és offline
– 32 városban, 13+ éve

Kívánjuk, hogy munkájuk során a Kapos Képző Intézmény- DevAkadémia sorozatában tanultak segítsék a szakmai fejlődésüket, egzisztenciájuk felépítését, megélhetésük biztosítását!

Kezdd el most!