Legjobban fizető állások Magyarországon 2021-ben

legjobban-fizeto-allasok-magyarorszagon-2021

Legtöbbször pályaválasztás előtt kell gondolkodnunk arról, hogy melyek a legjobban fizető állások Magyarországon, amelyek közel állnak a szívünkhöz, vagy amivel az életünk során foglalkozni szeretnénk. Természetesen nem pusztán fizetés alapján döntünk, de valljuk be: ez is döntő szempont. A diákok nagy százaléka olyan szakmát keres, amit szívesen végez és nem mellesleg jól is keres vele. Sajnos, ezek nem mindig járnak kéz a kézben, hiába jól fizető állás a mérnöki munka, ha valaki egy vonalzót sem szeret kézbe venni. Megtalálni a tökéletes állást, valódi kihívást jelent a fiatalok és olykor az idősebbek körében is. Ebben blogcikkben körbejárjuk, hogy melyek a legkeresettebb, legjobban fizető szakmák 2021-ben Magyarországon.

 

Legjobban fizető állások Magyarországon – Fontos az elismerés?

A pályaválasztás előtt érdemes több szempontot figyelembe venni. Nem elég csupán annyi, hogy egy adott szakma vonzó, az is lényeges kritérium sokak szemében, hogy amit mindennap végeznek, társadalmilag elismert legyen. Társadalmilag elismert szakmák közé tartozik a tanároké, az egészségügyi dolgozóké vagy az óvodapedagógusoké, de sajnos az anyagi megbecseülés és a szakma szeretete nem mindig kapható együtt, egy csomagban. Ezzel szemben marketinges szakemberek, könyvelők vagy éppen a bankárok kiemelten jól keresnek, de kevésbé megbecsült munkát végeznek társadalmi hasznosság szempontjából. A pénz és a társadalmi elismertség mellett, a személyes aspektusok is sokat számítanak. Hiába lehet társadalmilag vagy anyagilag vonzó a bankár szakma, ha az illető úgy érzi, hogy nincs ott keresnivalója.

 

legjobban-fizeto-allasok-itthon

 

Mi leszek, ha nagy leszek?

Nincsenek könnyű helyzetben a 17 – 18 évesek, ha a megfelelő munkát keresik. Ilyenkor még egy tinédzser nem rendelkezik feltétlen elég magas fokú önismerettel, és csak kevesen döntik el 8 éves korukban, hogy űrhajósok akarnak lenni.

Vannak olyanok, akik valóban kis koruk óta meggyőződéssel tudják, hogy mi a választott szakmájuk, a többiek azonban tanácstalanul nyitogatják a vaskos pályaválasztási könyvet ezzel a kérdéssel a fejükben: mi leszek ha nagy leszek?

 

Szállj (f)el, kismadár

A lista tetejét, nem túl meglepő módon a légiforgalmi irányítók vezetik, ahol kezdőként is bruttó 1.5 millió forintot is megkereshetsz. Ugyan vonzó lehet, de cserébe hatalmas felelősséggel is jár, ami nem mindenkinek a kenyere. Tehát az, hogy valakinek az egyéves fizetését hazaviszed egy hónap alatt, ugyan igazi pénzügyi nyereség, de ezt sem adják ingyen, hiszen nem mindenki bírja az éjszakázást, és nem ritka a 10 és reggel 6 közötti műszak ebben a szakmában.

 

Doktor(ok)

Mérnökök, ügyvédek, orvosok. Ugyan, a megbecsültség sokszor elkerüli az ügyvédeket, de cserébe ha ügyesek, sok pénzt tudnak keresni havi szinten. Az orvosok a törvénymódosítást követően, ma már a magyar állami szektorban is jól keresnek, azonban vonzó lehet továbbra privát szféra, ahol a fizetés egy – másfél millió forint is lehet havonta.

 

Programozók

Bizony, az informatikai szektor továbbra is szárnyal, és a programozók is kiemelten jól keresnek, nem csoda, hogy még mindig az első helyek egyikén szerepel. A programozás stabil megélhetést biztosít, ráadásul közel sem olyan monoton, mint amit a legtöbben gondolnak róla. Jelenleg is igazi hiányszakmának számít, sokkal több a betöltetlen állás magyarországi és nemzetközi szinten is, mint amennyi a szakember jelenleg megtalálható. Szakemberhiány esetén pedig gyakran szárnyalnak a bérek, ez történt a programozó fizetésekkel is. A legtöbben maszkulin szakmaként gondolnak rá, pedig ma már rengeteg nő tanul programozónak.

 

jol-fizeto-allasok-programozo

 

Online marketing szakember

A vállalatok többsége pénzügyi és informatikai szakemberek mellett marketing specialistákat keres. Az online marketing nem csupán népszerű szakma, hanem kifejezetten jól is fizet. Az átlagos jövedelem bruttó 5 – 600 ezer forint körül mozog Magyarországon. Azonban, ha ügyes vagy, könnyen megcsíphetsz nemzetközi állást, ehhez viszont nélkülözhetetlen magas szintű angol nyelvtudás is.

 

Webdesigner

A legjobban fizető szakmák között a harmadik helyet csípték meg a webdesignerek. Nem csoda, hogy előkelő helyen végzett, hiszen a kreatív szakmában nem csupán trendi állásnak, de igazi kreatív tevékenységnek számít. Pénzügyi szempontból is jó választás, hiszen egy senior webdesigner havonta bruttó 700 – 800 ezer forint fizetésre számíthat. Törekedj arra kezdőként, hogy minél színesebb portfólióval rendelkezz, hiszen tehetséges webdesignert mindig keresnek a vállalatok.

 

Szükséges a papír?

A másik jellemző kérdéskör, az természetesen a végzettségről szóló papír megléte. Mivel az élethosszig tartó tanulás korszakát éljük, így sokan kacérkodnak a karrierváltás gondolatával, akár 30 -40 – 50 éves korukban. Nem mindenki szeretné minimum 3 évre lekötni magát, hiszen az egyetemek, főiskolák esetében minimum ennyi idővel kell számolni. Szerencsére a legtöbb cég számára inkább a már meglévő tapasztalat a fontos, semmint a papír, tehát könnyen előfordulhat, hogy az álom munkádhoz nem kell diploma, csak meggyőző tapasztalat és rátermettség.

 

Hobbiból, főállás?

Már a cikk elején említettük, hogy a pénz, nem minden. Lehet, hogy a legjobban fizető állások között nézelődsz, mégsem érzed azt, hogy ez a te utad lenne. Bármilyen munkát is választasz a nap végén, a legfontosabb az, hogy élvezd amit csinálsz, hiába viszel 7 – 800 ezer forint havi fizetést, ha egy percét sem élvezed a munkádnak. Ha van hobbid, amit szívesen csinálsz kikapcsolódásként, érdemes szétnézned a munkaerőpiacon, hogy milyen további lehetőségek várnak rád. Szeretsz fotózni, és szívesen kattintgatnál főállásban, akár vállalkozóként? Miért ne? Szívesen építesz hobbiból honlapokat, csak a magad kedvéért? Esetleg programokat írsz, ráérő idődben? Akkor itt az idő, hogy valóra váltsd az álmaidat, és a hobbiból főállás legyen!

 

Szívesen tanulnál egy jövőbiztos szakmát?

Készíts professzonális weboldalakat és webshopokat kódolásmentesen! Jelentkezz online WordPress tamfolyamunkra, ahol jövőbiztos, globálisan keresett piacképes tudásra tehetsz szert szakmájukban elismert oktatóinktól!